A PETICIÓ DE LA MESA

Els lletrats resoldran si els diputats empresonats i fugits poden cobrar les dietes

La Mesa aprova per unanimitat consultar als serveis jurídics la petició de Puigdemont, Sànchez, Rull i Turull

zentauroepp43371400 epa4062  berl n  alemania   17 05 2018   el expresidente de 180517132818

zentauroepp43371400 epa4062 berl n alemania 17 05 2018 el expresidente de 180517132818 / FELIPE TRUEBA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els lletrats del Parlament valoraran, a petició de la Mesa, si els diputats que són a la presó o a l’estranger poden cobrar els complements salarials i les dietes o si, al contrari, no compleixen els requisits legals per percebre-les. La petició s’estudiarà després que el grup parlamentari de JxCat hagi demanat l’abonament dels costos per desplaçaments per a l’expresident Carles Puigdemont i els diputats postconvergents empresonats, Jordi SànchezJordi Turull Josep Rull.

La Mesa ha decidit demanar el criteri dels serveis jurídics de la Cambra per unanimitat, per la qual cosa, fins que no es pronunciïn, no s’adoptarà una resolució sobre això.

Els serveis administratius del Parlament van decidir, d’ofici, retirar els complements salarials d’aquests diputats, de manera que, fins que no hi hagi una decisió formal de la Mesa, continuaran sense percebre aquestes retribucions.

Notícies relacionades

El vicepresident José María Espejo-Saavedra (Cs) ha considerat que "a un diputat que no trepitja el Parlament no se li han de pagar despeses per desplaçaments". 

Els postconvergents reivindiquen que els diputats a l’estranger o a la presó «tenen dret a percebre una indemnització per l’exercici de les seves funcions parlamentàries, que varia en funció de la distància entre la seva residència habitual i la seu del Parlament, amb l’objectiu de sufragar les despeses derivades de la seva activitat com a diputats».