ACOSTAMENT DE PRESOS

ERC considera "indignant" que Sánchez plantegi el trasllat dels presos com "una gràcia"

El PDECat demana a Sánchez que "dialogui amb l'oposició" si pretén una legislatura "prolongada"

jregue43840893 graf2977  madrid  19 06 2018  el portavoz de erc en el congr180619133049

jregue43840893 graf2977 madrid 19 06 2018 el portavoz de erc en el congr180619133049 / Chema Moya

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu d’ERC  en el Congrés, Joan Tardà, ha declarat aquest dimarts que el seu partit veu "indignant" que el president del Govern, Pedro Sánchezhagi plantejat traslladar a Catalunya els polítics catalans presos "com una concessió o una gràcia" i ha subratllat que no és moment de parlar d’acostament, sinó de "per què són a la presó".

En declaracions després de la Junta de Portaveus, Tardà ha recordat que, segons la llei penitenciària, els presos pel ‘procés’ tenen uns drets que encara no han vist complerts, i ha acusat el PSOE de ser "còmplice" de la situació.

El republicà també ha advertit a Sánchez que "s’equivocarà molt" si busca solucionar el conflicte català establint un diàleg amb el Govern de Quim Torra "sense condicions", al qual ha afegit que "la reunió d’Espanya i Catalunya només pot donar-se entre demòcrates que assumeixen parlar de tot". 

Quant al Govern del PSOE, Tardà ha assegurat que "és legal i legítim", encara que no s’ha pronunciat sobre les intencions del president sobre esgotar la legislatura, i ha advertit que el suport d’ERC a la moció de censura no significa donar suport al partit socialista. 

ERC ha qüestionat que Iñaki Urdangarin hagi pogut elegir la presó en la qual complir la seva condemna per la seva implicació en el 'cas Nóos' així com el seu tracte "privilegiat", i ha comparat la seva situació amb la que viuen els presos del procés independentista català, que encara no han sigut condemnats i estan en presó preventiva.

Diàleg amb l’oposició

El portaveu del PDECat en el CongrésCarles Campuzano, ha coincidit amb Tardà sobre la situació dels polítics presos i l’ha qualificat d’"injusta" i "injustificada".

En declaracions als passadissos del Congrés, s’ha referit a les afirmacions que Sánchez va fer ahir sobre que veu "raonable" que els dirigents catalans siguin apropats a presons de Catalunya quan acabi la instrucció judicial, i ha afirmat que"l’aspiració del PDECat no és que siguin a prop de les famílies, sinó que deixin d’estar presos". 

Notícies relacionades

El postconvergent ha valorat positivament la intenció del Governd’esgotar la legislatura, però ha matisat que Sánchez ha de parlar amb altres grups parlamentaris: "si pretén durar anys, haurà d’escoltar i arribar a acords. No hi haurà una legislatura prolongada si el PSOE no dialoga". 

El portaveu del PDECat ha assegurat que és "imprescindible" que es derogui el decret llei que facilitava la sortida d’empreses de Catalunya i ha manifestat el seu suport a les mesures per acabar amb el "mausoleu" franquista del Valle de los Caídos.mausoleuValle de los Caídos