El ple del Parlament decidirà sobre la creació de la comissió antirepressió

Roger Torrent impulsa el conclave per la "retallada de les llibertats"

jcarbo42895050 torrent180412193148

jcarbo42895050 torrent180412193148 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat aquest dimarts que la Mesa ha decidit elevar al ple la decisió de crear una comissió que ell mateix impulsa sobre els drets civils i polítics, en un context, ha assenyalat Torrent, de "regressió" de les llibertats.

El president del Parlament ha explicat que aquesta comissió serà d’estudi, funcionarà mentre duri la legislatura i servirà "per generar propostes contra la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals del conjunt de la societat catalana".

"No és només una comissió de reflexió: sobretot és un espai per a la proposta, per plantejar propostes de com blindar el ple exercici lliure dels drets polítics i civils", ha defensat.

Notícies relacionades

La comissió serà votada al ple que se celebrarà presumiblement d’aquí 15 dies. I no serà l’única proposta de resolució d’aquest nivell que es tirarà endavant amb el vot dels partits independentistes.

Així, també se sotmetrà a votació la que van registrar dilluns JxCat i ERC, que insta el Parlament que constitueixi una comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, els seus efectes i les seves conseqüències.