VIATGE ALS ESTATS UNITS

El Rei crida a reforçar la cooperació cultural, empresarial i educativa amb els EUA

El monarca escoltarà líders hispans, que tindran cada vegada "més responsabilitats"

reyes

reyes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rei Felip VI va animar diumenge a la nit, durant un sopar oficial ofert a la ciutat de San Antonio (Texas), a reforçar els vincles entre Espanya i els Estats Units en l’àmbit educatiu, cultural i empresarial i comercial.

En educació, va destacar la contribució dels professors espanyols que treballen a l’escola pública nord-americana; en l’àmbit econòmic, el paper de la indústria alimentària o el potencial de sectors com la ciberseguretat, les ciències de la vida o l’energia.

Els Reis d’Espanya van posar fi aquest diumenge a la seva tercera jornada de visita als Estats Units per posar en relleu la contribució espanyola en la història dels estats de Texas i Louisiana, amb motiu del 300 aniversari de les fundacions de les ciutats de San Antonio i Nova Orleans.

Felip VI va remarcar que San Antonio és una "ciutat acollidora i generosa" per a tots els que hi han acudit buscant "un futur millor", entre ells els espanyols que van seguir la línia de les 16 famílies canàries que van contribuir a la fundació de la ciutat al segle XVIII.

També va elogiar la política de la ciutat de donar, des dels seus primers dies, molta importància a l’educació i va esmentar les seves "excel·lents universitats". "És una política de visió a llarg termini, ja que el futur està en mans de la nostra joventut", va dir.

Aquest dilluns a la tarda, els Reis acudiran a la Cimera de Joves Líders Hispans als EUA organitzada per l’espanyola Fundació Carolina. Es tracta de joves que han participat en programes educatius a Espanya i, segons va dir el Rei diumenge a la nit, té molt interès a escoltar la "seva visió per a un futur en què els hispans tindran cada vegada més responsabilitats, i més públiques, en innombrables àrees". 

 

 

Notícies relacionades