CONSELL GENERAL DEL PODER JUDICIAL

El 75% de les sentències per corrupció el primer trimestre de 2018 van ser condemnes

Els jutges van processar o van jutjar 85 persones per aquests delictes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El 75% de les sentències dictades en primera instància en causes per corrupció entre l’1 de gener i el 31 de març van ser condemnatòries, segons dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Els jutges van processar o van jutjar per corrupció 85 persones al llarg del primer trimestre d’aquest any, en els 17 procediments conclosos per aquest tipus de delictes en aquell període, segons l’estadística divulgada pel CGPJ.

Les dades corresponen a la denominada corrupció pública, entenent que és la que inspira índex més alts de preocupació en la ciutadania.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, els procediments judicials les dades dels quals ha divulgat el CGPJ tenen com a subjectes actius funcionaris públics, governants i polítics en l’exercici dels seus càrrecs, i com un dels elements del tipus l’afectació de diners públics, incloent-hi així tant la corrupció administrativa com la corrupció política.

Aquests fenòmens es recullen en el Codi Penal com a delictes de prevaricació urbanística, prevaricació administrativa, infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets, suborn, tràfic d’influències, malversació, fraus i exaccions il·legals, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i abusos a l’exercici de la seva funció i corrupció en les transaccions comercials internacionals.

Temes:

Corrupció