Artadi demana a Sánchez que eviti el "cafè per a tothom" i no ignori el procés

Els executius preparen l'ordre del dia de la reunió entre presidents prevista abans de l'aturada d'estiu

zentauroepp43825086 la consellera de la presid ncia i portaveu del govern  elsa 180618130816

zentauroepp43825086 la consellera de la presid ncia i portaveu del govern elsa 180618130816 / Jordi Bataller

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha avisat aquest dilluns que seria un error aplicar el "cafè per a tothom" i un "despropòsit" ignorar el procés en la reunió entre els presidents del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i la Generalitat, Quim Torra, encara sense data.

La portaveu ha explicat que ella i el seu equip continuen treballant amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, per elaborarl’ordre del dia de la reunió, a l’espera de veure si hi ha "encaix" entre les propostes d’un costat i de l’altre.

En aquest context, Artadi ha avisat que "seria un despropòsit ignorar que milions de catalans volen deixar de ser espanyols i no voler parlar d’això" en la trobada, prevista en principi abans de les vacances d’estiu.

Notícies relacionades

Després que Sánchez hagi decidit rebre els presidents regionals per antiguitat dels estatuts autonòmics, Artadi ha desitjat que aquest criteri "protocol·lari" no es tradueixi en "posar al mateix nivell" tots els territoris, al considerar que Catalunya té una singularitat per ser l’única amb un Parlament amb majoria absoluta independentista. "Si pretenen un cafè per a tothom, és la recepta equivocada. Esperem que no sigui així", ha avisat.

Sense abandonar temes sectorials que són "importants", la consellera ha insistit que el procés sobiranista hauria de ser el tema "central" de la reunió de presidents.