Reforma de la Constitució

Ábalos assegura que el Govern espanyol escoltarà les propostes de Catalunya dins del marc legal

El ministre de Foment defensa que "no hi pot haver ciutadans de primera i de segona"

GRAF9891. TORREJÓN DE ARDOZ (MADRID), 14/06/2018.- La ministra de Defensa, Margarita Robles, durante su intervención en la visita que ha realizado hoy al Centro de Operaciones Aéreas Combinadas (CAOC- TJ, Combined Air Operations Centre Torrejón) que la OTAN tiene en la Base Aérea de Torrejón y desde donde se controla el espacio aéreo del flanco sur de la Alianza. EFE/ Fernando Alvarado / FERNANDO ALVARADO (EFE)

GRAF9891. TORREJÓN DE ARDOZ (MADRID), 14/06/2018.- La ministra de Defensa, Margarita Robles, durante su intervención en la visita que ha realizado hoy al Centro de Operaciones Aéreas Combinadas (CAOC- TJ, Combined Air Operations Centre Torrejón) que la OTAN tiene en la Base Aérea de Torrejón y desde donde se controla el espacio aéreo del flanco sur de la Alianza. EFE/ Fernando Alvarado
undefined42699596 madrid 28 03 2018 politica  el secretario de organizaci n de180424124739

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assegurat avui que el Govern esoanyol està disposat a escoltar totes les propostes que, dins del marc constitucional, permetin desenvoluparl’autogovern a Catalunya i ha considerat que s’ha d’assumir que l’Estat autonòmic és asimètric.

En una entrevista que publica avui el diari 'El País’,Ábalos ha incidit que, ni en origen hi ha hagut mai simetria, per la qual cosa no "ens ha d’escandalitzar, si bé ha precisat que és una desigualtat "sense detriment d’altres, no hi pot haver ciutadans de primera i de segona en funció dels territoris".

Quant a si aproparan els presos del procés a Catalunya, ha assenyalat que, quan el jutge conclogui que no necessita més compareixences, "es podria procedir a un canvi de presó" en compliment de la llei "que parla de la reinserció, que té a veure amb l’arrelament i la proximitat".

El titular de Foment s’ha mostrat disposat a reformar la Constitució i ha assenyalat que el Govern central convidarà tots els grups que reprenguin la comissió d’estudi autonòmic per culminar-la abans d’obrir la de la reforma constitucional. "Això ens pot donar una pista de si es pot seguir o no".

Notícies relacionades

Després de considerar que la dimissió de Màxim Huertadimissió de Màxim Huerta no només no ha debilitat l’Executiu sinó que l’ha enfortit, ha assegurat que el Govern central no té informació que el titular d’Agricultura, Luis Planas, estigui imputat" i, sobre si ha de dimitir com reclama el PP, ha dit: "No es mou, em sap greu".

Ábalos ha considerat que existeix una cacera de ministres per part del PP i ha advertit els populars que el Govern espanyol "no s’arrugarà i que, davant d’una provocació, no trobaran debilitat".