La ministra de Defensa, per l'acostament

Robles creu que els presos catalans han de ser a prop de les seves famílies

La titular de Defensa considera en una entrevista que la llei penitenciària està desplegada perquè la gent sigui a prop del seu entorn

Sobre el diàleg entre Pedro Sánchez i Quim Torra precisa que s'ha de fer sempre dins del marc de la legalitat Constitucional

GRAF9891. TORREJÓN DE ARDOZ (MADRID), 14/06/2018.- La ministra de Defensa, Margarita Robles, durante su intervención en la visita que ha realizado hoy al Centro de Operaciones Aéreas Combinadas (CAOC- TJ, Combined Air Operations Centre Torrejón) que la OTAN tiene en la Base Aérea de Torrejón y desde donde se controla el espacio aéreo del flanco sur de la Alianza. EFE/ Fernando Alvarado

GRAF9891. TORREJÓN DE ARDOZ (MADRID), 14/06/2018.- La ministra de Defensa, Margarita Robles, durante su intervención en la visita que ha realizado hoy al Centro de Operaciones Aéreas Combinadas (CAOC- TJ, Combined Air Operations Centre Torrejón) que la OTAN tiene en la Base Aérea de Torrejón y desde donde se controla el espacio aéreo del flanco sur de la Alianza. EFE/ Fernando Alvarado / FERNANDO ALVARADO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha subratllat avui que les persones privades de llibertat han de ser “al més a prop possible del seu entorn i la seva família”, amb referència alspolítics catalans empresonats, i ha assegurat que si el Govern ha de prendre decisions “valorarà les circumstàncies”.

En una entrevista publicada pel diari ‘El Mundo’, la ministra de Defensa ha destacat que “és un principi de llei general penitenciària que la gent sigui al més a prop possible de les seves famílies” i ha matisat que, en el cas dels presos etarres, ETA ha estat derrotada per la societat i “aquesta derrota no pot tenir cap contraprestació política”.

En el marc Constitucional

Sobre la reunió entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, Robles ha assegurat que “fora del marc de la Constitució no hi ha cap possibilitat de diàleg” i manté que “el que no sigui al marc constitucional no trobarà suport”.

La responsable de la cartera de Defensa considera que “els dirigents de Catalunya han d’entendre que cal superar aquesta pàgina negra que va suposar Puigdemont i el que va passar des del 6 i 7 de setembre. Això no exclou que puguem abordar una reforma de la Constitució per fer-la més moderna. Una reforma legal des de la mateixa legalitat”, ha afirmat.

Sobre un possible indult a Iñaki Urdangarin, Robles ha subratllat que si no hi ha raons de caràcter humanitari, mai no és procedent un indult. “En el cas d’Urdangarin s’han jutjat actuacions concretes, la responsabilitat de les quals li corresponen a ell. L’estat de dret i la justícia han funcionat”, ha comentat la ministra.

Les propostes en Defensa

Notícies relacionades

Robles ha decidit mantenir l’actual cúpula de caps d’estat de l’Estat Major. A l’entrevista reconeix que ho ha fet “perquè el Govern considera que Defensa és un ministeri d’Estat en el qual no hi ha d’haver un posicionament partidista. Entenem que l’actual estructura militar està fent la seva feina, amb lleialtat a Espanya i als valors constitucionals"

Preguntada també pels racons de la seva cartera, Robles va assenyalar que, a més de l’aplicació pressupostària a Defensa, el que li preocupa “són lescondicions de vida que tenen els integrants de les tropes i la marineria. I això haig que dir que tots els caps són conscients que les condicions de qualitat de vida de les tropes deixen molt a desitjar”.