CONGRÉS DELS DIPUTATS

Els ministres Batet, Robles i Ábalos renunciaran aquest divendres a la seva acta de diputats

Els membres del Govern espanyol es podran dedicar plenament als seus departaments

undefined42699597 madrid 28 03 2018 politica  el secretario de organizaci n de180530103610

undefined42699597 madrid 28 03 2018 politica el secretario de organizaci n de180530103610 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

Hi ha pocs diputats en l’Executiu de Pedro Sánchez, només tres, però a partir de divendres n’hi haurà menys. De fet, no n’hi haurà cap. La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet; la de Defensa, Margarida Robles, i el de Foment, José Luis Ábalos, tenen pensat renunciar divendres als seus escons al Congrés, segons fonts del Govern central.

Notícies relacionades

El motiu de la decisió és doble. D’una banda, permetre que els tres membres de l’Executiu central es puguin dedicar plenament a les seves carteres i visitar la Cambra Baixa per a les sessions de control i les seves pròpies compareixences. De l’altra, el grup socialista, amb només 84 diputats, s’assegura així que tots ells estiguin presents durant les votacions, tant en el ple com en les comissions. A causa de la seva atapeïda agenda, els ministres, en ocasions, no poden atendre totes les seves obligacions com a parlamentaris.

La sortida de Batet, Robles i Ábalos permetrà l’entrada de tres nous representants socialistes. En el lloc de la ministra de Política Territorial entraria, en principi, Mohamed Chaib. La titular de Defensa seria substituïda per Gema López Somoza. I el de Foment, per Alicia Piquer Sancho.