INTERIOR

Ana Botella Gómez, nova secretària d'Estat de Seguretat: serà la número dos de Marlaska

És diputada valenciana del PSOE i va ser delegada del Govern central en aquesta autonomia entre el 2010 i el desembre del 2011

ana-botella-gomez

ana-botella-gomez

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha elegit com a secretària d’Estat de Seguretat i número dos en aquest departament Ana Botella Gómez, diputada valenciana del PSOE i delegada del Govern espanyol a la Comunitat Valenciana entre el 2010 i el 2011, segons han informat fonts governamentals.

Com a número dos d’Interior gestionarà el dia a dia d’una de les carteres més sensibles de l’Estat. D’ella dependrà la coordinació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, pendent amb el canvi de Govern de saber si hi haurà canvis a la cúpula de comandament, de la qual es va eliminar els directors adjunts operatius (DAO), nomenada amb l’arribada fa menys de dos anys de l’exminstre del PP Juan Ignacio Zoido.

RellevaJosé Antonio Nieto en un lloc del qual depenen altres importants estructures policials, com el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), així com el Gabinet de Coordinació i Estudis, la Inspecció de Personal i Seguretat o la Sotsdirecció General de Sistemes d’Informació i Comunicacions per a la Seguretat.

A Interior hi ha, a més de la Secretaria d’Estat de Seguretat, una sotsdirecció de la qual depenen altres matèries de rellevància com la Direcció General de Trànsit, Institucions Penitenciàries o la d’Emergències. També disposa de competències en matèria d’immigració.

El seu currículum

Nascuda el 12 de febrer de 1958, Ana Botella Gómez ha sigut diputada en les legislatures XI i XII. Segons la web del Congrés, és llicenciada en Geografia i Història a la Universitat de València, amb Premi Extraordinari de Llicenciatura (1980), diplomada en Comerç Exterior i Màster en Direcció i Gerència Pública per Universitat Politècnica de València.

Malgrat que és vocal en la Comissió d’Interior, en què ha intervingut acompanyant el portaveu del PSOE, primer Antonio Trevín i en l’actualitat David Serrada, fins a la pèrdua del Govern de Mariano Rajoy i l’arribada a la Moncloa de Pedro Sánchez ha sigut portaveu de la Comissió d’Economia, Indústria i Competitivitat. També era vocal de la Comissió de Defensa.

En el seu currículum també destaca que és especialista universitària en Seguretat i Conflictes Internacionals i funcionària de carrera de la Generalitat Valenciana adscrita al Cos Superior de Tècnics de l’Administració General. Va ser regidora de l’Ajuntament de València (2007-2010) i després delegada del Govern espanyol a la Comunitat Valenciana (2010-2011).

Notícies relacionades

Ha ocupat el càrrec de secretària de Sectors Productius i Ocupació de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE i va ser becària del Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic (DAAD) i becària del Pla de Formació del Professorat i del Personal Investigador d’Espanya, del Ministeri d’Educació (1982-1984). També té un diploma en el curs de Defensa Nacional (CESEDEN).

Al portal de transparència del PSOE, la nova secretària d’Estat de Seguretat destaca que és llicenciada en Geografia i Història. "La lectura de la revista ‘National Geographic’, de la qual el meu pare guardava col·leccions històriques, va despertar la meva curiositat pel món", assegura, i subratlla la seva vocació de servei públic.