VISITA INSTITUCIONAL

Margarita Robles garanteix el suport del govern a l'UME

La ministra s'ha compromès a treballar per fer encara més coneguda la seva tasca

Des de la seva creació, aquesta unitat ha intervingut en 345 grans incendis forestals

zentauroepp41043221 madrid 22 11 2017 pleno del congreso  sesi n de control al g171122115244

zentauroepp41043221 madrid 22 11 2017 pleno del congreso sesi n de control al g171122115244 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha garantit aquest dimecres el "suport i recolzament" del Govern a la Unitat Militar d’Emergències (UME) i l’ha assenyalat com un exemple de "marca Espanya" que "s’ha d’exportar".

Robles ha escollit l’UME per al seu primer acte oficial com a ministra de Defensa. En una visita a les seves instal·lacions a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) ha tingut oportunitat de conèixer la feina d’aquesta unitat creada el 2005 i presenciar dos simulacres d’emergència: un d’intervenció en alerta tecnològica i un altre de recerca i rescat després d’un terratrèmol.

"Si Espanya es pot sentir orgullosa de les seves Forces Armades, molt en particular de l’UME", ha assegurat la ministra, que ha reconegut que la seva imatge de la unitat ha canviat després de conèixer-la de primera mà. "Tots hem sentit sempre que l’UME aporta pau i tranquil·litat quan arriba a una situació d’emergència, calamitat i catàstrofe, però avui he pogut comprovar com, a més, ho fa amb la màxima qualificació, esforç i eficàcia", ha afirmat.

Per això, s’ha compromès a treballar per fer encara més coneguda la seva tasca i apropar la seva feina a la societat i ha insistit en el fet que els espanyols poden estar "molt tranquils", perquè , en cas de catàstrofe, l’UME està preparada per actuar "amb la millor tecnologia i els millors mitjans". I precisament per això ha reconegut que és necessari "continuar invertint" perquè aquest nivell de tecnologia es pugui mantenir.

"L’UME és una de les millors manifestacions de la Marca Espanya, de l’Estat. Permet afrontar catàstrofes aquí i mostrar la nostra generositat a qualsevol part món", ha remarcat apuntant que, per exemple, dissabte vinent comença ja la campanya contra incendis.

Presents en desastres naturals

De les 449 missions en què ha participat l’UME des de la seva creació, 345 han estat en grans incendis forestals com els declarats el mes d’octubre passat a Galícia i Astúries, l’onada d’incendis que ha viscut Xile el febrer del 2017 i els de Portugal l’estiu passat.

Notícies relacionades

A les campanyes hivernals, l’UME ha actuatfins a 29 ocasions a conseqüència de, principalment, grans nevades. L’última va ser la que va col·lapsar l’AP-6 aquest mes de gener i que va deixar centenars de persones atrapades als seus cotxes. També ha intervingut en inundacions per crescudes de rius o, en sis ocasions, en terratrèmols: dos d’ells a Espanya (Llorca i Melilla) i quatre a l’estranger (Haití, Nepal, Equador i Mèxic).