ESCÀNDOL POLÍTIC

La frase del 2015 de Pedro Sánchez que l'obligaria a cessar Huerta

El llavors secretari general del PSOE va assegurar en una entrevista a Tele 5 que faria fora immediatament qualsevol col·laborador seu que creés "una empresa interposada per pagar menys impostos"

a

a

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La publicació que el ministre de Cultura i Esports, Màxim Huerta, va ser condemnat per frau fiscal, s’ha convertit en el primer escàndol del nou Govern de Pedro Sánchez. De moment, la Moncloa dona suport al ministre al considerar suficients les seves explicacions.

No obstant, la decisió de Sánchez de mantenir Huerta al seu lloc entra en flagrant contradicció amb anteriors declaracions fetes tant a Twitter com en entrevistes, en què exigia la dimissió immediata de persones esquitxades per escàndols similars i qualificava d’immoral crear una societat per pagar menys impostos.

Notícies relacionades

Molt similar al de Huerta va ser el cas del que va ser número tres de Podem, Juan Carlos Monedero, acusat de crear una societat instrumental per pagar menys impostos. Llavors, Sánchez, en una entrevista a Tele 5, va assenyalar: "Si jo tinc en l’executiva general del meu partit un responsable polític que crea una societat interposada per pagar la meitat dels impostos que li toca pagar, aquesta persona l’endemà estaria fora de la meva executiva". "És el compromís que jo assumeixo amb els meus votants i també amb els espanyols i a mi m’agradaria també que en aquest cas el secretari general de Podem, és a dir, Pablo Iglesias, fes el mateix, perquè em sembla que és immoral tenir a un ‘número tres’ de la teva organització que ha creat una societat interposada per tributar la meitat del que li correspondria". 

A més, quan el 2016 es va conèixer que el llavors ministre d’Indústria, Juan Manuel Soria, apareixia als anomenats 'Papers de Panamà', Sánchez va reclamar a Twitter la seva dimissió i va posar com a exemple la renúncia del primer ministre islandès, David Gunnlaugsson, que també apareixia en aquests documents.