El PP i Podem reclamen la dimissió de Huerta

La portaveu del PSOE al Congrés ha expressat la seva «total seguretat» que el ministre donarà «les explicacions oportunes»

zentauroepp43636999 graf4757 madrid 06 06 2018 fotograf a de archivo tomada180607091652 / Paco Campos

zentauroepp43636999 graf4757  madrid  06 06 2018   fotograf a de archivo  tomada180607091652
mrxxcawtn97upkcwlsljk61100

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’oposició ha reclamat la dimissió del ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, després de conèixer-se, tal com ha avançat ‘El Confidencial’,que va ser condemnat per un delicte de frau fiscal.

En paraules als periodistes al Congrés, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha reclamat la renúncia de Huerta. “Un ministre que ha defraudat a Hisenda no ha de ser ministre. Seria enormement trist que el Govern de Sánchez hagués de conviure amb ministres reprovats com els que tenia el PP. (...) Ha de dimitir o ha de ser cessat immediatament”.

D’altra banda, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha criticat aquest dimecres que el ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, condemnat l’any passat per defraudar a Hisenda, no hagi dimitit ja i ha plantejat “amb quina autoritat” el Govern espanyol demanarà a la ciutadania que es paguin els impostos.

“Són les 9 del matí i el ministre de Cultura i Esport, condemnat per defraudar Hisenda, ni ha donat explicacions ni ha dimitit. ¿Amb quina autoritat aquest Govern exigirà als espanyols que paguin els seus impostos?”, diu en un missatge al seu compte de la xarxa social Twitter.

A més, el grup del PP al Senat presentarà la setmana que ve una pregunta oral al ple al president del Govern, Pedro Sánchez, demandant el cessament de Huertas si dijous a les 12:00 hores, termini per presentar les preguntes orals, no ha dimitit encara el ministre.

Des del PSOE, la portaveu al Congrés, Adriana Lastra, ha expressat la seva “total seguretat” que el ministre donarà “les explicacions oportunes” aquest dimecres, malgrat que ha destacat que el tema “ja està solucionat”.

“Fa temps parlàvem de ministres que tenien diners en paradisos fiscals. Ara estem parlant d’una persona que es va deduir coses de la seva participació en televisió que no es podia deduir i després ho va solucionar”, ha destacat Lastra a RNE. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha sigut molt menys comprensiu, com era d’esperar. “Són les 9 del matí i el ministre de Cultura i Esport, condemnat per defraudar Hisenda, ni ha donat explicacions ni ha dimitit. Amb quina autoritat aquest Govern exigirà als espanyols que paguin els seus impostos”, s’ha preguntat en un tuit en el seu compte de Twitter.

“Qüestió personal”

D’altra banda, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat avui que li correspon al titular de Cultura i Esport o al president del Govern central donar les explicacions pertinents sobre la sanció per frau fiscal de Màxim Huerta.

Notícies relacionades

En declaracions a la SER, Ribera ha explicat que Huerta està “extraordinàriament motivat” en l’exercici de les seves funcions com a titular de Cultura, i ha assenyalat que seria molt “agosarat” per la seva part entrar en una qüestió tan “concreta i personal que afecta un col·lega del Consell de Ministres”.

En aquest context, Ribera ha subratllat que és “obligació i deure de tots els ciutadans” complir amb les obligacions fiscals i és a més un dret fonamental el fet de contribuir a les càrregues públiques i respectar així l’ordenació jurídica.