ENTRENAMENT MILITAR

Un paracaigudista espanyol ha resultat ferit en unes maniobres a Saragossa

12 soldats més, entre els quals figuren sis nord-americans, han sigut enviats per precaució a l'hospital després de l'accident, que ha sigut provocat per un cop de vent

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un paracaigudista espanyol de la Brigada de Paracuellos del Jarama (Madrid) amb "pronòstic reservat" i 12 espanyols i nord-americans ferits lleus és el balanç de l’l’accident que ha tingut lloc durant un exercici al camp de maniobres militars de San Gregorio de Saragossa. Fonts del Ministeri de Defensa han confirmat que el ferit espanyol de pronòstic reservat ha sigut evacuat per un helicòpter a l’Hospital Miguel Servet de Saragossa.

Els altres 12 militars ferits lleus –sis espanyols i sis nord-americans– han sigut enviats "per precaució" a l’Hospital Militar de Saragossa. Els militars han resultat ferits durant l’exercici combinat hispanoamericà al camp de maniobres militars de San Gregorio de Saragossa, en què participaven la brigada Almogávares i un batalló de la 173 Brigada Paracaigudista de l’Armada dels EUA destacada a Vicenza (Itàlia).

Fonts militars han situat la causa de l’accident, ocorregut al voltant de les 11.15 hores, en el "cop de vent" que s’ha produït al aterrar els paracaigudistes en una de les rotacions de l’exercici. Com a conseqüència dels cops soferts, un dels afectats ha perdut la consciència, per la qual cosa ha sigut traslladat en un helicòpter d’Emergències del 112 a l’Hospital Miguel Servet de Saragossa.

Fora de perill

Notícies relacionades

Un cop allí, els serveis mèdics, després d’efectuar-li diverses proves, han descartat que pateixi qualsevol classe de traumatisme. La resta dels ferits han sigut traslladats a l’Hospital Militar de Saragossa pels mateixos serveis de transport de les Forces Armades, ja que han patit diverses torçades o esquinços, segons han confirmat les mateixes fonts.

Els militars estaven realitzant la primera de les operacions de l’exercici Saber Strike West , en què participen la Brigada Almogávares VI de Paracaídas del Ejército español i el batalló de la 173 Brigada Paracaigudista de les Forces Armades dels EUA.