TENSIÓ A L'ESQUERRA

Iglesias demana a Sánchez que eviti l'"arrogància" de governar sol

El líder de Podem recorda al president del Govern espanyol que va aconseguir "el pitjor resultat electoral" de la història del seu partit

zentauroepp43571236 graf989  madrid  espa a   01 06 2018   el secretario general180601114431

zentauroepp43571236 graf989 madrid espa a 01 06 2018 el secretario general180601114431 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha advertit al president del Govern central, Pedro Sánchez, que "qui caigui enl’arrogància  de pensar que un pot governar sol amb el pitjor resultat electoral de la història del seu partit segurament no estarà a l’altura".

En declaracions als periodistes abans de la reunió del "govern a l’ombra" de Podem, Iglesias ha apel·lat a entendre que "els espanyols han jubilat el bipartidismebipartidisme" i ha confiat que el PSOE estarà a l’altura i entendrà que haurà de pactar i acordar amb altres forces parlamentàries perquè "el Congrés serà també una cambra de Govern".

El líder de Podem ha avisat que qui posi al davant els seus interessos personals respecte als interessos del país s’estarà equivocant, per la qual cosa espera que Sánchez busqui pactes amb Units Podem.

Notícies relacionades

La reunió del "govern a l’ombra" o "consell de savis" de Podem analitza avui la conjuntura política oberta després de la moció de censura contra el PP que ha propiciat que Pedro Sánchez arribi al Govern central, i el paper de la formació morada en aquesta nova etapa.

Termini de cortesia

De moment, Iglesias ha insistit a donar-li un marge de confiança al Govern espanyol i uns "dies" de cortesiai, quan li han preguntat si a Units Podem el beneficia o el perjudica electoralment que li vagi bé a Pedro Sánchez, Iglesias ha insistit que l’actual escenari necessita pactes polítics. "A nosaltres ens va bé que li vagi bé a Espanya i perquè li vagi bé a Espanya necessitem acords al Congrés", ha subratllat.