ANUNCI PÚBLIC

Societat Civil Catalana demana una reunió a l'ANC i Òmnium per "rebaixar la tensió social"

L'entitat sobiranista liderada per Cuixart els insta a trobar-se a Soto del Real

zentauroepp43631448 graf4306  madrid  06 06 2018   el presidente de societat civ180606102918

zentauroepp43631448 graf4306 madrid 06 06 2018 el presidente de societat civ180606102918 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha instat aquest dimecresl’ANC  iÒmnium Cultural a mantenir una reunió a tres bandes per "rebaixar la tensió social" que assegura que viu Catalunya. El seu propòsit és "visualitzar" i "demostrar" que l’entitat que presideix "no nega a cap independentista que defensi el seu programa". Això sí, "sempre dins del marc de la llei". 

Nil’ANC  ni Òmnium Cultural no han rebut encara una petició formal per marcar una data per a la trobada. Tot i així, des de l’entitat presidida per Jordi Cuixart insten SCC a trobar-se a la presó de Soto del Real, lloc en què està empresonat el president, perquè "els expliqui en primera persona la repressió de l’Estat". "Sempre hem estat oberts al diàleg amb tots els demòcrates que rebutgin la violència", ha afegit l’entitat en un comunicat per les xarxes socials. 

El seu vicepresident, Marcel Mauri, ha insistit que l’"únic diàleg" que se’ls permet amb el president és de "40 minuts a través d’un vidre a més de 600 quilòmetres de casa". "I ell, des de la seva cel·la, sempre està disposat al diàleg. Fins i tot amb els que aplaudeixen que estigui tancat", ha afegit Mauri al·ludint a SCC.

"Allargues" de Torra a SCC

Notícies relacionades

En un acte informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, Rosiñol també ha volgut reclamar una trobada amb el president del Govern, Quim Torra, a qui ha acusat de "donar-li allargues" a la petició per mantenir una trobada. Tot i així, ha remarcat que "donar allargues també és comunicar" i ha destacat que "si Torra no té la valentia de parlar amb els seus ciutadans s’està retratant".

El dirigent de SCC ha considerat que hi ha "una oportunitat" per acabar amb el desafiament català i ha plantejat que el repte independentista es podria donar per conclòs en les pròximes dues generacions.