El jutge es dona dos anys de marge per investigar la caixa b del PP

Pot concloure la instrucció quan consideri oportú, però l'ha prorrogat al màxim previst perquè es tracta d'una petició d'una acusació

zentauroepp43522927 madrid 28 05 2018  politica caso g terl   algunos de los con180528111221

zentauroepp43522927 madrid 28 05 2018 politica caso g terl algunos de los con180528111221

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata s’ha pres molt seriosament la instrucció de la causa en la qual s’investiga si el PP es va finançar amb una caixa b des de la seva fundació, segons va reflectir en els seus papers el que va ser el seu tresorer Luis Bárcenas. Tant que a petició de l’acusació que exerceix Esquerra Unida ha decidit ampliar la instrucció fins al màxim permès, el juny del 2020.

L’acusació, que entre les últimes diligències que ha sol·licitat figura la citació de l’empresari Vicente Cotino, un dels que va admetre el finançament irregular del PP valencià en el judici, ha al·legat que després de la seva reobertura, per les declaracions de Francisco Correa en el judici de la primera època de la GürtelFrancisco Correa, ha augmentat el nombre d’investigats i no es descarta haver de realitzar proves pericials i analitzar l’abundant documentació.

Notícies relacionades

Malgrat que la Fiscalia Anticorrupció es va oposar a prorrogar la instrucció, a l’entendre que no es presenta cap de les causes per mantenir-la oberta, el magistrat explica en una interlocutòria que la prorrogarà fins al juny de 2020, ja que quan aquesta decisió s’adopta a petició de les parts i no del fiscal, no es pot prorrogar. Així l’ha prolongat pel temps màxim, encara que la conclourà quan ho cregui convenient.

Precisament aquest dimarts es complia el termini de la investigació de la causa principal de Gürtel, que era aplicable a aquesta peça. Per evitar que quedi a cobertura, el magistrat hi ha fixat un termini específic i autònom d’instrucció, que arriba fins al 2020.