LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ A LA PICOTA

Valtònyc afirma que es posarà a disposició de la justícia

El cantant continua en parador desconegut després de no entregar-se voluntàriament a la presó

La seva defensa assegura que espera rebre la citació judicial "del país en el qual es troba"

zentauroepp42362516 valtonyc180302163448

zentauroepp42362516 valtonyc180302163448

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut pel seu nom artístic Valtònyc, ha decidit sortir de la clandestinitat i posar-se a disposició de la justícia. La seva defensa, liderada per Gonzalo Boye, ha optat per no comunicar encara a quin país es troba i ha evitat revelar davant de quin tribunal respondrà, tot i que el procediment judicial ja està obert "al país en què es troba" perquè el cantant espera rebre una citació per comparèixer davant de les autoritats. 

Valtònyc va esgotar el termini voluntari d’entrada a la presó fixat perl’Audiència Nacional  per al 24 de maig. Des d’aquell dia, el raper continua en parador desconegut i sobre ell recau una ordre de recerca i captura nacional i internacional pels delictes d’amenaces, injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme, que sumen una pena de presó de tres anys i mig, pel contingut d’algunes de les seves cançons. 

Notícies relacionades

Segons expliquen fonts del seu entorn a EL PERIÓDICO, el cantant pretenia escenificar la seva detenció en un concert sorpresa una vegada esgotat el termini per a la seva entrega però finalment l’esdeveniment no es va celebrar i va decidir marxar per preparar la seva defensa. 

Els seus advocats estudien aconseguir la suspensió de la condemna mitjançant un escrit davant delTribunal Europeu de Drets Humans. Tot i així, mentre Estrasburg no es pronunciï, la sentència s’haurà d’executar, ja que el primer intent d’anul·lar-la davant del Tribunal Constitucional va resultar frustrat perquè la seva petició no va ser admesa a tràmit.

Temes:

Valtonyc