VOTACIÓ AL CONGRÉS

Mas assegura que Sánchez no acceptarà el "dret a decidir del poble de Catalunya"

L'expresident afirma que és "inassumible" tornar a recuperar l'Estatut del 2010

jregue31962886 el president de la generalitat  artur mas  durant l entrevis180601112847

jregue31962886 el president de la generalitat artur mas durant l entrevis180601112847

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat que el PSOE pot "ensenyar les grapes contra la sobirania" i assegura que Pedro Sánchez no acceptarà "el dret a decidir del poble de Catalunya", i que, en el seu lloc, intentarà recuperar l’Estatut de Autonomía anterior a la retallada del Tribunal Constitucional, cosa que considera "inassumible". 

Mas, durant una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí,  ha mostrat el seu total acord amb el vot favorable del PDECat a la moció de censura a Mariano Rajoy i assegura que, amb el canvi de Govern central, veu "una mínima possibilitat de restablir un clima en què es pugui parlar", a més de reclamar al nou Govern espanyol que "passi de la querella i l’esbronc a les propostes".

L’expresident ha apuntat que el poble de Catalunya no està en fase de votar un nou Estatut d’Autonomia ni de recuperar l’anterior, i ha assenyalat que "votar a favor de la independència no és votar a favor d’un Estatut retallat pel Tribunal Constitucional", tot i que ha acceptat que "és una proposta en positiu i no un esbronc".

Notícies relacionades

Mas també ha explicat que la posició del PDECat s’ha consensuat amb l’actual president, Quim Torra, i amb el seu predecessor en el càrrec i actual líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, i ha recordat les paraules de Sánchez en què va acusar Torra de "racista" pels seus articles a la premsa abans d’ocupar el seu càrrec actual.

A més a més, ha carregat contra el PP i Ciutadans, que Mas considera que "porta el germen de la destrucció i la discòrdia" i que els dos partits "treballaran per fracturar la societat catalana".