discurs de presentació de la moció de censura

La picada d'ullet en català d'Ábalos a ERC i PDECat: "Bon dia, buenos días"

Rufián insisteix fer fora els ¿lladres i carcellers¿ de la Moncloa, frase retirada per Pastor del diari de sessions

zentauroepp43556511 graf9757  madrid  espa a   31 05 2018   el secretario genera180531090657

zentauroepp43556511 graf9757 madrid espa a 31 05 2018 el secretario genera180531090657 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha obert aquest dijous amb un “bon dia, buenos días”, en català i castellà, el discurs de presentació de la moció de censura, en què s’ha interpretat com un primer gest cap a les formacions catalanes, que han de recolzar aquesta iniciativa perquè prosperi.

El PSOE espera aprovar divendres la moció de censura amb els seus vots i els de Podem, però també amb els 9 d’ERC, els 8 del PDECat i els 5 del PNB.

Precisament el portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, ha insistit que s’ha de fer fora els “lladres i carcellers” de la Moncloa, una frase que també va pronunciar aquest dimecres durant la sessió de control a Mariano Rajoy i que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, va ordenar retirar del diari de sessions.

Notícies relacionades

La coordinadora del PDECat, Marta Pascal, ha insistit aquest dijous que la seva formació escoltarà el discurs de Sánchez abans de fer públic el sentit del vot.

Mentrestant, fonts del PP han mostrat aquest dijous –com ho van fer dimecres– la seva preocupació per la deriva de les converses amb el PNB amb l’amenaça latent que els nacionalistes bascos acabin recolzant la moció de censura. Amb tot, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el coordinador del PP, Fernando Martínez-Maillo, han negat taxativament que Rajoy es plantegi dimitir ‘in extremis’ per evitar que prosperi la moció i forçar un període on el govern quedi en funcions. El president espanyol ha sigut rebut amb un aplaudiment del grup del PP a l’entrada a l’hemicicle.