Ábalos presentarà la moció de Sánchez contra Rajoy

El PSOE decideix que sigui el secretari d'Organització i no la portaveu que obri el debat aquest dijous

Els socialistes recorden que el 1980 va ser Guerra qui va tenir aquest paper en la censura de González a Suárez

undefined42699597 madrid 28 03 2018 politica  el secretario de organizaci n de180530103610

undefined42699597 madrid 28 03 2018 politica el secretario de organizaci n de180530103610 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

José Luis Ábalos serà l’encarregat de presentar aquest dijous la moció de censura de Pedro Sánchez contra Mariano Rajoy arran de la sentència sobre el ‘cas Gürtel’,segons expliquen fonts socialistes. Ábalos, secretari d’Organització del PSOE, confirma així el seu protagonisme en la iniciativa que pretén desallotjar el líder del PP de la Moncloa. Ha sigut ell qui ha dut a terme les reunions amb la resta de grups de l’oposició, de Ciutadans a ERC, per aconseguir el seu recolzament a la candidatura del secretari general, que es votarà divendres.

La decisió pot veure’s com que Sánchez ha decidit relegar la portaveu parlamentària, Margarita Robles, però en l’entorn del líder socialista neguen aquesta interpretació. Recorden que el 1980, quan Felipe González va plantejar la moció de censura a Adolfo Suárez, va ser Alfonso Guerra, vicesecretari general i encarregat de les tasques d’Organització, qui la va presentar. El que passa és que Guerra també era llavors portaveu.

En aquesta ocasió, el repartiment de rols es veu condicionat pel fet que Sánchez no té cap paper al Congrés dels Diputats. El líder socialista va renunciar al seu escó el 2016 per no haver de votar en la sessió d’investidura de Rajoy, en què el PSOE es va abstenir, fet que va permetre la seva continuïtat a la Moncloa, per evitar així noves eleccions. 

Notícies relacionades

Robles, en qualsevol cas, també intervindrà en el debat, dins del torn de portaveus.