Anar al contingut

CONSULTA A PODEM

Iglesias i Montero salven la crisi del xalet però perden suports

El 68% dona suport al líder, 21 punts menys que a Vistalegre II

Hi participen 190.000 persones, el rècord en la formació morada

El Periódico

Iglesias i Montero salven la crisi del xalet però perden suports

Irene Montero i Pablo Iglesias van superar la consulta sobre la compra del seu xalet de luxe. 128.300 votants (el 68, 42% dels que hi van participar) van donar suport a la seva continuïtat al capdavant del grup parlamentari i la secretaria general de Podem, segons les dades ofertes pel secretari d’Organització de la formació morada, Pablo Echenique. 59.224 persones (31,58%) van votar en contra dels dos líders i 652 (0,35%) ho van fer en blanc.

Iglesias i Montero també van rebre el suport dels inscrits de Podem en la seva segona petició: que la participació fos elevada. Havien vinculat la seva continuïtat a aquesta dada. Finalment, prop de 190.000 persones van participar en la consulta, la qual cosa significa un rècord en la història de la formació morada. A Vistalegre 2, celebrat el febrer del 2017, quan Iglesias i Errejón van enfrontar els seus projectes i les seves candidatures, van votar 155.000 persones

El doble triomf d’Iglesias queda entelat pel descens de suport registrat respecte a Vistalegre 2. Llavors la seva candidatura a secretari general va obtenir el 89,09% dels vots.  En la consulta sobre el seu xalet i la seva continuïtat com a líder el suport va descendir gairebé un 21%.