Augment de la tensió

Els CDR envolten el Parlament amb llaços grocs

Carrizosa denuncia un nou atac a la seu de Ciutadans a Barcelona

"A Catalunya, la intolerància vesteix de groc", ha escrit a Twitter el portaveu del partit de Rivera al Parlament

lazos

lazos

2
Es llegeix en minuts

Un grup d’independentistes  van envoltar ahir el Parlament amb cintes grogues, com a resposta a la tensió viscuda en el ple de divendres sobre els llaços col·locats als escons que va retirar el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa. Una setantena de persones van participar en la protesta. 

El portaveu de Ciutadans al ParlamentCarlos Carrizosa, ha denunciat aquest dissabte nous atacs contra la seu del partit a Barcelona. Les pintades a la façana de l’oficina central del partit s’han fet després de l’exigència de Carrizosa divendres que fossin retirats els llaços grocs dels escons dels consellers en presó preventiva. "A Catalunya, la intolerància vesteix de groc", ha escrit Carrizosa al seu compte de Twitter. "El carrer i les platges són de tots, no delsCDR. Els bancs del Govern al Parlament són de tots, no dels diputats separatistes", ha escrit Carrizosa.

Notícies relacionades

Ciutadans ha anunciat que plantejarà en la reunió de la Mesa de la setmana que ve el rebuig al fet que els bancs de l’hemicicle assignats als membres del Govern exhibeixin llaços grocs, ja que, segons la seva opinió, l’Executiu català "no pot ser partidista" sinó que ha "de representar tots els catalans". El president del Parlament, Roger Torrent, va suspendre durant més d’una hora el ple de divendres després d’una picabaralla amb el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, a qui ha instat, sense èxit, a tornar a col·locar al grup del Govern encara no constituït un llaç groc que havia retirat.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra (i), observa la intervenció del portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa (d), durant el ple. / TONI ALBIR (EFE)

El llaç, amb el qual els sobiranistes busquen recordar els consellers nomenats per Torra que estan en presó preventiva o fugits a l’estranger i que no han pogut prendre possessió, va ser retirat per Carrizosa al considerar que, al no haver-hi Govern constituït, no podia representar ningú.  Ciutadans va aclarir que no tenen previst presentar un escrit a la Mesa per sol·licitar formalment la retirada de llaços grocs als bancs reservats al Govern ja que els independentistes "tampoc no han presentat cap escrit per posar-los-hi".