REACCIONS

Pedro Sánchez donarà suport al Govern central en el seu rebuig al nou Govern de Quim Torra

Segons la seva opinió, "l'autogovern li interessa molt poc a qui nomena consellers sabent que no podran exercir les seves funcions i a qui no es vol sotmetre al control polític de la seva hipotètica gestió".

jcarbo42413060 pedro sanchez180305164737

jcarbo42413060 pedro sanchez180305164737 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general del PSOEPedro Sánchez, donarà suport que el Govern rebutgi el nomenament com a membres del nou Govern de la Generalitat de CatalunyaGovern a persones que són a la presó o fugides a l’estranger, i que en conseqüència mantingui l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

Així ho assegura el dirigent socialista en una entrevista a La Razón, en la qual critica la decisió del nou president de la Generalitat, Quim Torra, d’incorporar al seu gabinet dos exconsellers en presó preventiva, Jordi Turull i Josep Rull, i uns altres dos de fugits a Bèlgica, Antoni Comín i Lluís Puig.

"Abans que una provocació, que ho és, és un acte de degradació de la institució de la Generalitat perpetrat pel seu propi president", afirma el líder socialista. "Donarem suport que el Govern rebutgi el nomenament de persones que estan a presó o fugides a l’estranger", afegeix.

Segons la seva opinió, "l’autogovern li interessa molt poc a qui nomena consellers sabent que no podran exercir les seves funcions i a qui no es vol sotmetre al control polític de la seva hipotètica gestió".

Però adverteix que Torra "s’equivoca, si creu que el principal destinatari del seu menyspreu és l’Estat; ho són tots els ciutadans de Catalunya".

Sánchez creu que tant aquests nomenaments com el rebuig que a la seva presa de possessió hi hagués presència de l’Estat mostren que la voluntat de diàleg del nou president de la Generalitat és "nul·la".

Notícies relacionades

Incideix, a més, en la necessitat quel’aplicació d’un altre 155 sigui pactada, transcendeixi les sigles d’un partit polític i que totes les forces que aspiren a governar siguin generoses i anteposin l’interès general al partidari. També defensa la intervenció de TV-3:" El que és evident és que serà diferent i, en conseqüència, ens podrem plantejar si cal intervenir els mitjans de comunicació públics, que clarament estan treballant per la subversió de l’ordre constitucional, o altres polítiques que tinguin a veure més amb les polítiques sectorials com aral’Educació".

"Qüestionar la unitat entorn de l’estratègia immediata amb la Generalitat, com està fent Albert Rivera, em sembla una irresponsabilitat, perquè està debilitant la resposta davant l’independentisme", afirma Sánchez.