Anar al contingut

FUTUR GOVERN

El Govern espanyol adverteix per carta el Govern que retarda la publicació del nomenament dels consellers

Afirma que analitzarà primer "la viabilitat" de la publicació

El Periódico

El Govern espanyol adverteix per carta el Govern que retarda la publicació del nomenament dels consellers

JUAN MANUEL PRATS

El Govern espanyol va advertir ahir dissabte el Govern de la Generalitat que "es procedirà a analitzar la viabilitat" del decret en el qual es nomenen consellers a Jordi Turull, Josep Rull, Toni Comín i Lluís Puig.

La missiva, enviada amb data del 19 de maig pel Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials a Víctor Cullell i Comellas, secretari del Govern de la Generalitat, respon a la publicació del nou Govern de Quim Torra i a la necessitat que el Govern publiqui els nomenaments al DOGC perquè puguin ser efectius.

Al document, al qual ha tingut accés aquest diari, es justifica aquesta decisió d’"analitzar la viabilitat" de la publicació "atenent les circumstàncies que es presenten en les persones citades i en les competències que se’ls han atribuït".

El text insisteix que "la publicació d’aquest acord requereix l’autorització per part del Govern de la Nació, sense la qual l’acte o disposició no tindria validesa ni efectes."

Conselleries

En canvi no es considera problemàtic el primer dels decrets, en el qual es creen, denominen i determinen l’àmbit de les competència en els canvis en l’Administració de la Generalitat, és a dir, les noves conselleries.