tres anys abans de comprar-se'n un

Així va criticar Pablo Iglesias els polítics que viuen en xalets: és "perillós"

"Llavors no saben el que passa fora. És a dir, aquest rotllo dels polítics que viuen a Somosaguas, que viuen en xalets, que no saben el que és agafar el transport públic...", va afirmar el 2015.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Pablo Iglesias i Irene Montero han comprat un xalet de 600.000 euros a Galapagar, però, fa només tres anys, el líder de Podem criticava amb duresa aquells polítics que viuen en residències similars a l’ara seva.

En una entrevista amb Ana Rosa Quintana per a Telecinco el 2105, el secretari general morat corria amb la periodista per un parc de Vallecas i allà explicava les seves opinions sobre els que triaven cases de luxe per residir en lloc de barris obrers

"Em sembla perillós el rotllo d’aïllar algú... Llavors no saben el que passa fora. És a dir, aquest rotllo dels polítics que viuen a Somosaguas, que viuen en xalets, que no saben el que és agafar el transport públic...", retreia Iglesias, relacionant aquesta opció habitacional amb una suposada desconnexió de la societat que havien de governar. Ara, sis anys després, Iglesias i Montero opten –precisament– pel que criticaven.

Més crítiques a Twitter

A més d’aquestes paraules televisives, Iglesias també va fer servir Twitter per criticar el ministre Luis de Guindos per haver-se comprat un àtic de 600.000 euros tres anys abans, el 2012.  "¿Entregaries la política econòmica del país a qui es gasta 600.000 € en un àtic de luxe?", va assegurar llavors.

Iglesias va anar encara més enllà en les respostes que feia en aquesta xarxa social:

Les seves explicacions

Notícies relacionades

En un comunicat públic, la parella ha donat explicacions sobre aquesta presumpta contradicció.  El líder morat remarca que pagaran "per comprar una casa en què viure, no amb la qual especular. I, en tot cas, sempre hem afirmat que als ministres i a qualsevol càrrec públic cal criticar-los per les seves polítiques o eventualment per la seva corrupció, no per gastar-se els diners en el que vulguin mentre ho facin de manera honrada", afegeix.  

"Si m’ho pregunten, penso que un ministre ha de comprar una casa per viure-hi i no per especular, ho penso avui i ahir i ho continuaré defensant", va defensar Montero aquest dijous.