LA NOVA LEGISLATURA

La fiscalia estudia querellar-se contra Quim Torra per delictes d'odi

El Tribunal Superior de Catalunya ja analitza missatges i textos del nou president

zentauroepp43343266 ft01  berlin  alemania   15 05 2018   el reci n elegido pres180516115443

zentauroepp43343266 ft01 berlin alemania 15 05 2018 el reci n elegido pres180516115443 / HAYOUNG JEON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació estudia obrir diligències per racisme i xenofòbia contra el nou president electe de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, segons avança ‘El País’. Aquesta fiscalia té sobre la taula tuits i escrits i articles difosos per Torra els últims anys amb qualificatius xenòfobs contra catalans que també se senten espanyols i contra ciutadans de la resta d’Espanya.

Precisament aquest dimecres l’associació Moviment contra la Intolerància ha presentat una denúncia davant de la  Fiscalia Superior de Catalunya contra Torra acusant-lo de propagarl’odi racial i la xenofòbia en els seus comentaris crítics sobre els espanyols. En un comunicat, l’associació antiracista afirma que els missatges de Twitter i articles publicats per Torra poden ser constitutius d’un delicte contra les llibertats i drets fonamentals.

Antisemitisme

Notícies relacionades

En el seu comunicat, l’entitat recorda que el Consell d’Europa considera com a discurs d’odi aquelles "formes d’expressió que propaguin, incitin, promoguin o justifiquin l’odi racial, la xenofòbia, l’antisemitisme i altres formes d’odi basades en la intolerància, inclosa l’expressada pel nacionalisme agressiu i l’etnocentrisme."

Segons argumenta en el seu comunicat, l’associació ha decidit presentar la denúncia contra Torra després d’analitzar els missatges de Twitter que el president electe va esborrar i també alguns dels seus articles, com ‘La llengua i les bèsties’, que segons la seva opinió "ha indignat el conjunt de la ciutadania espanyola".