Anar al contingut

Durant la crisi socialista del 2016

"Preparats per resistir el setge a #Ferraz": així es burlava Quim Torra del PSOE

Va obrir a Twitter un fil en què simulava amb sorna ser un militant a les portes de la seu madrilenya socialista, tuitejant missatges i fotos en què ficava el dit a la nafra

El Periódico

"Preparats per resistir el setge a #Ferraz": així es burlava Quim Torra del PSOE

La crisi del PSOE de la tardor del 2016 va servir perquè Quim Torra, el nou president de la Generalitat catalana, fes gala d’hilaritat i gràcia. Amb el partit del puny i la rosa en plena descomposició –la lluita entre partidaris i detractors de Pedro Sánchez va acabar amb l’ara secretari general socialista dimitint i fora de Ferraz– el polític de JxCat no va dubtar a burlar-se de l’organització creada per Pablo Iglesias el 1879.

En concret, Torra va obrir a Twitter un fil en què simulava amb sorna ser un militant a les portes de la seu madrilenya, tuitejant missatges i fotos en què ficava el dit a la nafra socialista, en aquell temps, ferida oberta.

"Preparats per resistir el setge a Ferraz. ¡Pel federalisme!, escrivia aquell 30 de setembre, amb un fotomuntatge seu davant l’edifici.

Després, afilava el seu sarcasme per divertir (i divertir-se) a costa de la situació socialista. Els militants a les portes, la premsa i les pancartes són objecte de les seves facècies:

Torra és un tuitaire habitual: amb més de 17.500 publicacions en dos anys, comenta l’actualitat, opina i comparteix coneixements culturals.

Tot i que en va esborrar el rastre, la seva empremta digital mostra uns missatges entre el 2011 i el 2014 en què utilitza la paraula ‘espanyols’ de forma despectiva i els atribueix actituds reprovables. Aquesta visió també va quedar patent en uns articles seus que també han sortit a la llum l’última setmana.