CAUSA PER REBEL·LIÓ

Llarena admet que se sent assetjat al concedir la condició de testimoni protegida a la secretària del 13

Les defenses renuncien al testimoni de la lletrada de la justícia que va haver de sortir d'Economia pel terrat

Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat protesten i Vox demana que les defenses siguin multades per frau processal

zentauroepp42774068 graf5695  madrid  04 04 2018   de izquierda a derecha los ma180409090355

zentauroepp42774068 graf5695 madrid 04 04 2018 de izquierda a derecha los ma180409090355 / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha admès que se sent assetjat o perseguit a Catalunya per la seva tasca d’instructor de la causa per rebel·lió que hi ha oberta a l’alt tribunal contra els líders del procés. El jutge ho ha verbalitzat al concedir a la secretària judicial del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona la condició de testimoni protegida perquè declarés darrere d’una mampara en el procediment, circumstància davant de la qual els advocats de la defensa han renunciat a la seva declaració.

Aquest dimecres estava previst que declarés la lletrada de l’administració de justícia que va haver de sortir de la Conselleria d’Economia pel terrat de l’edifici el 20 de setembre passat, per les protestes que es van produir a Barcelona pels registres acordats pel Jutjat 13 d’aquesta ciutat. La seva declaració havia sigut sol·licitada per les defenses de l’exvicepresident català Oriol Junqueras i l’exconseller Raül Romeva, i divendres passat la fiscalia va demanar que es realitzés en les condicions en què ho fan els testimonis protegits per protegir la seva identitat i la seva imatge.

Notícies relacionades

La mesura va ser acordada pel magistrat que, segons fonts presents en la declaració, va relatar que ell també pateix l’assetjament esgrimit pel ministeri públic per defensar aquesta mesura. Va explicar que ha d’anar amb quatre escortes i que el miren set vegades a cada cantonada. Les defenses es van prendre el fet que s’habilités una mampara perquè no poguessin veure la testimoni pràcticament com un insult, especialment perquè la secretària judicial del 13 és la que assisteix en les declaracions en aquesta causa, en què ells estan també personats. Per això, després de reunir-se, van decidir renunciar a aquest testimoni.

Això va motivar que tant la fiscalia com l’Advocacia de l’Estat formulessin una protesta i l’acusació que exerceix el partit Vox sol·licités al magistrat que, en exercici de la seva funció com a policia d’estrada, imposés una multa a les defenses per frau processal, per renunciar a un testimoni que havia sigut acordat a petició seva.