Protestes

En llibertat els 5 detinguts a Lleida pels incidents després de la detenció de Puigdemont

Van intentar saltar el cordó policial per entrar a la Subdelegació del Govern el 25 de març

zentauroepp19319214 lleida  30 05 2012 pablo salazar con familiares implicados e171019123745

zentauroepp19319214 lleida 30 05 2012 pablo salazar con familiares implicados e171019123745

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos han deixat en llibertat les cinc persones que van detenir ahir acusades d’intentar saltar-se el cordó policial per entrar a l’edifici de la Subdelegació del Govern a Lleida el 25 de març passat, en protesta per la detenció a Alemanya del’expresident català Carles Puigdemont.

Segons han informat els Mossos, tres persones van ser detingudes ahir al matí a Lleida i dues més a la tarda acusades de delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat, i van quedar en llibertat després de prestar declaració a la comissaria de la Policia de la Generalitat.

Després d’aquestes detencions, diversos centenars de persones van protagonitzar ahir a la tarda una concentració de protesta a la plaça de la Pau, davant de la Subdelegació del Govern a Lleida.

Les detencions estan relacionades amb els incidents que hi va haver a les portes de la Subdelegació del Govern a Lleida, on el 25 de març es van concentrar prop de 3.000 persones per protestar per la detenció de Puigdemont.

En la protesta, convocada pels comitès de defensa de la república (CDR), diversos manifestants van intentar saltar-se el cordó policial que protegia l’edifici de la Subdelegació per entrar a l’edifici, cosa que va provocar tres persones ferides per la intervenció dels agents antiavalots dels Mossos que protegien l’immoble.

Notícies relacionades

Malgrat les càrregues policials i la tensió viscuda, els manifestants van desplegar una bandera independentista a la façana de la Subdelegació i hi van llançar ous, llaunes i altres objectes.

Hores més tard, desenes de persones van envair les vies del tren de l’estació de Lleida amb la intenció de seguir amb la protesta per la detenció de Carles Puigdemont.