L'agost del 2017

Dos detinguts a França per la seva relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils

Els arrestats no són txetxens, com havia transcendit en un primer moment

zentauroepp39731423 barcelona   18 08 2017    barcelona   decenas de transe ntes170901120237

zentauroepp39731423 barcelona 18 08 2017 barcelona decenas de transe ntes170901120237 / -JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia francesa ha detingut aquest dimarts dues persones relacionades amb els atemptats de Barcelona i Cambrils l’agost passat. Els arrestos han tingut lloc al departament de l’Alta Garona, al sud del país, la capital del qual és Tolosa, han afegit les fonts.

Les fonts han assegurat que els detinguts "no són d’origen txetxè", en contra d’una informació difosa per la ràdio France Info, que parlava de sis arrestos entre la comunitat d’aquesta república russa resident a França, origen del responsable de l’atac recent a l’Òpera de París. No són les primeres detencions que es produeixen a França relacionades amb aquests atemptats. El febrer passat, tres persones van ser detingudes en els departaments de Tarn i Gard, al sud del país.

Un d’aquests, arrestat a la localitat d’Albi i de 32 anys, va ser imputat  i empresonat, mentre que els altres dos van ser alliberats ja que no es poder demostrar la seva implicació.

Notícies relacionades

El 17 d’agost del 2017 una camioneta va atropellar diverses persones a la Rambla de Barcelona i, hores després, un vehicle va atrpoellar diversos vianants a Cambrils abans que la policia n’abatés els cinc ocupants. Van morir 17 persones.

Al cap de pocs dies dels atacs de Barcelona i Cambrils, es va saber que diversos membres de la cèl·lula havien viatjat a París una setmana abans i van passar una nit en un hotel als afores de la capital.