FUTUR GOVERN

Puigdemont confia en la "coherència" de la CUP per abstenir-se en la investidura de Torra

L''expresident' confia que el 155 ¿no duri no un dia més¿

HYJ00. BERLÍN (ALEMANIA), 26/04/2018.- El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont posa para los fotógrafos tras un encuentro con periodistas extranjeros acreditados en Alemania, en la capital alemana, hoy, 26 de abril de 2018. EFE/ Hayoung Jeon

HYJ00. BERLÍN (ALEMANIA), 26/04/2018.- El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont posa para los fotógrafos tras un encuentro con periodistas extranjeros acreditados en Alemania, en la capital alemana, hoy, 26 de abril de 2018. EFE/ Hayoung Jeon / HAYOUNG JEON (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha expressat la seva confiança en el fet que la CUP “mantingui la coherència” i s’abstingui a la segona volta de la investidura del candidat de JxCat a la Presidència, Quim Torra.

En una entrevista d’’El Punt Avui’, ha recordat que la CUP “sempre ha dit que no era un problema de noms”, per la qual cosa espera que ho mantinguin.

Puigdemont ha assegurat que viu el relleu a la Presidència “amb molta emoció i alhora preocupació per tots els companys que no hi poden ser presents, perquè són a la presó i a l’exili”, i ha reivindicat la figura de Torra.

Ha destacat que té “una sobrada preparació en tots els nivells i un tarannà afable, proper, que sempre sap defensar les seves posicions amb una actitud que afavoreix el diàleg”, i ha enaltit les seves conviccions ètiques i el seu compromís.

Notícies relacionades

Preguntat per si donarà ordres a Torra, ha assenyalat que tots els presidents estan a les ordres del Parlament i que ha de continuar sent així, i li ha recomanat que “continuï exercint des de la Presidència aquesta mateixa saviesa i ponderació” que ha tingut a les reunions de JxCat.

A més, ha dit que espera que no es mantingui el 155 si Torra és investit: “És grotesc que els que han dirigit Catalunya tenint només 4 diputats pensin que un president com Quim Torra no serà capaç d’impedir que continuï aquesta teledirecció des de Madrid. Espero que el 155 no duri ni un dia més”.