INVESTIDURA

Arrimadas, a Torra: "No ha vingut a dirigir un govern, sinó un CDR"

La líder de Ciutadans carrega contra el presidenciable pels seus polèmics tuits i el titlla de "nacionalista identitari excloent"

zentauroepp43292244 arrimadas180512184648

zentauroepp43292244 arrimadas180512184648

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Inés Arrimadas s’ha abraonat decididament al faristol amb una carpeta atapeïda de tuits i articles del candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra. "Vull evidenciar la ideologia d’aquest senyor", ha etzibat després d’acomodar-se. I ha llegit una per una les seves polèmiques publicacions. "Qualsevol persona que hagi dit aquestes barbaritats contra qualsevol altra nacionalitat o raça no podria estar assegut en aquest Parlament per ser investit president a cap país". I, comparant-lo amb el seu antecessor, Carles Puigdemont, ha deixat anar: "Hem anat de Guatemala a Guatepeor. Vostè representa més llenya al foc".

La líder de Ciutadans ha assegurat que s’encarregarà "personalment" que els seus discursos arribin en mans delslíders europeus, entre ells el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, a qui Torra s’ha adreçat. "Els traduiré perquè s’assabentin a Europa del que pensa el pròxim president de la Generalitat de Catalunya", ha emfatitzat, i ha assenyalat que el diputat de JxCat representa el "nacionalisme identitari excloent".

Sobre la seva intervenció, li ha retret que continuï amb el "mantra nacionalista" i que arribi al tron de la Generalitat amb l’afany de "reprendre les lleis que es van suspendre" i de tirar endavant un Consell de la República "per eliminar-los del debat parlamentari, de la dialèctica" per tenir una majoria "no absoluta, absolutíssima amb el 100% dels vots i fer el seu".

Notícies relacionades

Tot seguit, li ha retret que no hagi desenvolupat la seva proposta sobre polítiques socials i econòmiques i s’hagi remès al que va exposar Jordi Turull. Ha acusat els independentistes de no voler aixecar el 155 "perquè no tenen respostes als problemes de la gent", més enllà de la "vareta màgica de la independència". I ha conclòs: "Vostè no ha vingut a dirigir un govern, ha vingut a dirigir un CDR".

Arrimadas ha assegurat que les forces independentistes han perdut una "oportunitat", la de "reconèixer errors" i "parlar de com reconduir la situació parlant d’educació, sanitat, infraestructures...". "Però vostè representa més confrontació, més procés", ha assegurat.