EL FINAL D'ETA

UPN amenaça de rebutjar els Pressupostos si Rajoy acosta els presos

La formació navarresa exigeix al president del Govern un compromís per escrit perquè els seus dos diputats donin suport als comptes públics

zentauroepp43080210 madrid  26 04 18  debate de los presupuestos del estado en e180426102823

zentauroepp43080210 madrid 26 04 18 debate de los presupuestos del estado en e180426102823 / JOS LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El diputatd’Unió del Poble Navarrès (UPN) al Congrés Íñigo Alli ha advertit el president del Govern, Mariano Rajoy, que si no es compromet per escrit a no participar en una taula per negociarl’acostament de presos d’ETAl’acostament de presos  a presons basques i navarreses, la seva formació votarà en contra delspressupostos generals de l’Estat per al 2018.

Segons ha explicat el mateix Alli, el seu partit, que és soci electoral del PP a Navarra, ja ha traslladat al cap de l’Executiu que aquesta és una “condició sine qua non” perquè els seus dos diputats donin suport als comptes públics. Els seus vots són imprescindibles perquè el Govern pugui aprovar el projecte pressupostari.

Notícies relacionades

“Hem traslladat a Rajoy que volem un compromís firmat per ell que el Govern no s’asseurà a una taula per negociar l’acostament de presos com li han sol·licitat el president del PNB, Iñigo Urkullu, i la presidenta de Navarra, Uxue Barkos”, ha afirmat Alli abans d’insistir que “s’ha de complir la legalitat vigent” i que no es pot entrar en “un mercadeig amb els nacionalistes bascos”.

El diputat navarrès ha afegit que si Rajoy no firma aquest compromís, el rebuig d’UPN als Pressupostos seria una primera conseqüència, però no l’única. Per la seva banda, Rajoy ha assegurat en declaracions a Antena3 que la política penitenciària amb els presos de la banda terrorista “serà la que diu la llei” i que l’Executiu no va emprendre modificacions ni ha entrat en cap negociació sobre aquest tema.