CATALUNYA

Rivera creu que Rajoy ha pactat amb el PNB i ERC 'com sortir de l'embolic' de Catalunya

El president de Ciutadans diu que per això no aplica l'article 155 'de manera seriosa'

abertran43215793 madrid  07 05 18  albert rivera en la reunion del comite eje180510102645

abertran43215793 madrid 07 05 18 albert rivera en la reunion del comite eje180510102645

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, creu que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pactat amb el PNB i ERC "com sortir de l’embolic" de Catalunya, i per això no aplica l’article 155 de la Constitució "de manera seriosa", no informa dels diners públics destinats a finançar el procés independentista, no ha recorregut contra el vot delegat de Carles Puigdemont i Toni Comín i no ha expedientat els professors acusats d’assenyalar fills de guàrdies civils.

En una entrevista a Antena3, es va mostrar convençut que el Govern espanyol "ha decidit pactar políticament amb el PNB i ERC com sortir d’aquest embolic i no aplicar la Constitució de manera seriosa". Amb això, busca la "supervivència" del mateix Executiu central, cosa que és "legítima" però que no podrà fer basant-se en els escons de Ciutadans.

Notícies relacionades

Rivera s’ha referit a l’oferta de diàleg que ha llançat Rajoy al Govern que surti investit a Catalunya. "Ens haurà d’explicar quin és aquest procés de diàleg, perquè si es tracta d’aplicar la Constitució i l’Estatut hi estic d’acord", ha dit abans d’advertir que "la majoria social catalana no és nacionalista". Quant als possibles candidats que s’estan valorant per presidir el Govern, Rivera ha considerat "tremend que estiguem buscant algú no imputat” i ha posat èmfasi en la necessitat d’haver d’estar "vigilant" perquè "han fet un cop d’estat". De tota manera, ha considerat que encara que hi hagi Govern a Catalunya "no es pot aixecar el 155 mentre no hi hagi el compromís de respectar la Constitució".

Sobre Puigdemont, ha dit que "viu en un món paral·lel", però que "no podem estar pendents del que diu". "Controla el seu grup parlamentari i posarà la persona que vulgui per a president", ha assegurat. Quant al tema dels professors independentistes, ha assegurat conèixer "històries tremendes" de docents que "van assenyalar i van humiliar" alumnes després de l’1-O. "Amb mi no seran assenyalats i, si ho fan, no seguiran com professors", ha advertit. En aquest sentit, ha censurat el fet que el Ministeri "no hagi obert ni tan sols un expedient informatiu" per aquests incidents.