PRESIDENTA DIMISSIONÀRIA

La Complutense puntualitza que Cristina Cifuentes no té encara destinació assignada

El centre universitari aclareix que la seva inclusió en la gerència del rectorat obeeix a un 'mer formalisme' que opera de manera automàtica en demanar el reingrés

fsendra43074210 cifuentes180428203804

fsendra43074210 cifuentes180428203804 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha puntualitzat en un comunicat que encara no ha assignat cap destinació fixa a l’expresidenta regional Cristina Cifuentes, després que ahir demanés el reingrés al Cos Tècnic Superior del qual forma part. Després de rebre l’esmentada petició, la Complutense va incloure de manera provisional en el seu directori Cifuentes en la gerència del rectorat, "un mer formalisme que es duu a terme de manera automàtica al sol·licitar el reingrés", ja que "tot PAS funcionari depèn de la gerència".

En uns dies se li assignarà un lloc corresponent a la seva categoria, segons han precisat fonts de l’UCM. L’exdirigent madrilenya va sol·licitar ahir la reincorporació al seu lloc a la Complutense després de renunciar a la seva acta de diputada diputada enl’Assemblea de Madrid. Segons van confirmar Europa Press, va presentar un escrit de renúncia al’excedència que tenia per ostentació de càrrec públic.

La llei de l’estatut dels treballadors estableix que el treballador ha de sol·licitar el seu reingrés al càrrec públic en el terminid’un mes d’acabar el motiu de l’excedència. Aquest pas és fonamental per no perdre la plaça de funcionària, amb independència que després continuï a la institució o es decanti per una altra activitat professional.

Notícies relacionades

Cifuentes va entrar a la Complutense com a tècnic B d’Administració i Serveis el 1990 per torn lliure i el 2001 va ascendir a nivell A, els sous del qual, depenent el nivell i l’antiguitat, ronden entre els 50.000 i els 100.000 euros anuals bruts en l’actualitat.

Llarga excedència

Però l’expolítica fa 25 anys que està allunyada de la universitat exercint càrrecs en l’administració, primer com a diputada enl’Assemblea de Madrid, després delegada del Govern i finalment presidenta regional, càrrec al qual va renunciar el 25 d’abril després de la polèmica pel seu màster a la Universitat Rei Joan Carles (URJC) el 2012 i el vídeo en el qual presumptament apareixia furtant dospots de crema facials en un supermercat.