TERRORISME ISLAMISTA

Detingudes cinc persones a Espanya i el Marroc que incitaven a atemptar a Europa

Els dos arrestats a Llorca i Biscaia formaven part d'un comando virtual de reclutament i adoctrinament per atemptar a Espanya i fora del país

zentauroepp18059315 barcelona 20 01 2012 cronica a pie de calle inmigrantes  un 180213120916

zentauroepp18059315 barcelona 20 01 2012 cronica a pie de calle inmigrantes un 180213120916

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una operació policial hispanomarroquina ha culminat amb la detenció de cinc presumptes gihadistes acusats d’impulsar l’estratègiad’atemptats del grup terrorista DaeshDaesh a Espanya i a Europa. En concret, difonien material en què s’instruïa sobre la comissiód’atemptats  amb armes blanques o la decapitació de les víctimes.

L’operació de la Policia i la Direcció General de Vigilància del Territori del Regne del Marroc (DGST) ha permès detenirdos homes de 21 i 33 anys d’origen senegalès i marroquí a Llorca (Múrcia) i Abadiño (Biscaia), respectivament.Tres presumptes gihadistes més han sigut arrestats alpaís veí en un dispositiu coordinat des de l’Audiència Nacional.

Notícies relacionades

Segons ha informat el Ministeri de l’Interior, els dos arrestats a Espanya formaven part d’una estructura virtual de reclutament i adoctrinament que buscava promoure la comissió d’atemptats a Espanya i altres països d’Europa. Membres de l’estructura de propaganda, estaven connectats entre ells de forma 'on line', i actuaven com a "amplificadors del missatge violent de Daesh a internet per augmentar la comissió d’atemptats a Occident".

Les investigacions van posar de manifest que els detinguts compartien vídeos que elogiaven l’organització terrorista, els seus líders i en què s’humiliava les víctimes i es feia una crida per cometre atemptats contra la població civil a Occident en nom de Daesh. A més, divulgaven material sobre l’ús i maneig d’armes blanques amb moviments d’atac i ofensius, tots continguts dirigits a l’autocapacitació i a ensenyar a altres persones tècniques de decapitació.