INSTRUCCIÓ

El jutge Llarena a Mireia Boya: '¿Vol que la processi per rebel·lió en lloc de desobediència?'

L'exdiputada de la CUP retreu al magistrat 'paradoxes' en el procediment

L’exdiputada de la Cup i els exconsellers Mundó, Vila i Borrás han passat avui pel Suprem. / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exdiputada de la CUP Mireia Boya ha mantingut aquest dimarts un duel dialèctic amb el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, durant la seva declaració indagatòria, en la qual li ha sigut comunicat el seu processament per desobediència, que ha conclòs amb el magistrat preguntant-li si desitjava que l’enviés a judici per delicte de rebel·lió.

Durant la seva resposta a les preguntes del magistrat, les úniques que ha contestat, Boya li ha retret, a parer seu, la "paradoxa de parcialitat" al comparar-se amb el cas de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. "Com és que a mi, que com a presidenta del grup parlamentari de la CUP vaig entrar a registre (a la Cambra) una sèrie de lleis i iniciatives responent al programa electoral, només m’imputa un delicte de desobediència i a la persona que ha permès el debat (Forcadell) se l’acusa de rebel·lió i se li demanen 30 anys de presó?", ha preguntat a Llarena.

Segons ha explicat la mateixa Boya al sortir del Suprem, el jutge li ha replicat si la seva intenció era que li canviés el delicte de desobediència pel de rebel·lió. "Jo li he dit que no, que al contrari, que la meva intenció era demostrar que (Forcadell) és innocent, que se l’està jutjant de manera parcial per un delicte que no existeix, perquè no hi ha hagut mai violència".

L’actual portaveu del secretariat nacional de la CUP també ha defensat que totes les iniciatives parlamentàries que va presentar el seu grup responien al programa amb què es van presentar a les eleccions del 27-S, un” programa legal", ha remarcat. Així mateix, Boya ha assegurat que espera "amb resignació" la sentència i ha qualificat el judici que s’iniciarà pròximament com un "teatre" i una "pantomima política". "El veritable judici tindrà lloc en instàncies internacionals", ha afegit.

Borràs, Mundó i Vila

Notícies relacionades

També han comparegut aquest dimarts davant del jutge Llarena els exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila. Els tres estan processats per malversació i desobediència, uns càrrecs que han rebutjat, encara que no han volgut fer cap altra declaració davant del magistrat.

"El tràmit ha sigut molt ràpid. Hem confirmat el nostre desacord amb l’ordre de processament, ens hem remès al que vam declarar en el seu moment. Jo a l’Audiència Nacional ja vaig atendre totes les preguntes. Com que no ha canviat res, no tenim res més a afegir", ha explicat Vila als periodistes quan ha sortit del tribunal.