LEGISLATURA BLOQUEJADA

Artadi: 'La decisió de qui serà l'alternativa a Puigdemont no està presa'

La portaveu de JxCat evita autodescartar-se i assegura que està a 'disposició' de l'expresident

zentauroepp43163307 artadi bertran180503113042

zentauroepp43163307 artadi bertran180503113042

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha assegurat aquest dimarts, de manera contundent, que la decisió sobre qui serà el candidat a la investidura si finalment és suspesa la llei de presidència i ha d’abandonar-se la 'via Puigdemont' encara "no està presa". Una alternativa que es presumeix peremptòria quan queden menys de 15 dies perquè venci el termini de la investidura, tenint en compte que la norma serà suspesa amb tota seguretat pel Tribunal Constitucional.

Entre rialles, Artadi ha destacat en una entrevista a Catalunya Ràdio que l’elecció del nom està en mans del mateix Puigdemont i que, encara que està convençuda que el líder de JxCat ha de tenir "bastant clar" quina és la seva elecció, encara està pendent de parlar-ho i comunicar-l’hi al diputat en qüestió.

No obstant això, la portaveu parlamentària ha assegurat que el 'pla D' seria triat com molt tard el dia 14 de maig, encara que ha puntualitzat que la convocatòria del ple d’investidura competeix al president del Parlament, Roger Torrent.

Sobre els rumors que la situen a ella com a possible candidata, Artadi no s’ha descartat: "Tots estem a disposició del president".

Contactes amb ERC

La portaveu ha explicat que manté contactes amb ERC des de dissabte, quan a Berlín el primer grup independentista va decidir insistir en la 'via Puigdemont', i ha detallat que ahir a la nit es va veure amb els seus interlocutors d’Esquerra, formació amb què descarta que hi vagi a haver discrepàncies pel candidat a la investidura.

Ha explicat que va mantenir aquesta trobada després de tornar d’Estremera (Madrid), on ha dit que va vestir els exconsellers empresonats Jordi Turull Josep Rull, els quals van traslladar el suport al líder de JxCat en el nom que decideixi com a successor.

Notícies relacionades

Artadi ha subratllat que a JxCat hi ha "inquietud" sobre com pot reaccionar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena davant del nom que finalment es proposi per a la presidència de la Generalitat, ja que aquest magistrat, segons el seu parer, tracta el grup parlamentari "gairebé com una organització criminal".

En tot cas, ha negat que qui ostenti la presidència catalana serà una "marioneta" de Puigdemont, com va aventurar el líder del PSC, Miquel Iceta, a qui ha retret que utilitzi aquestes "qualificacions" per al futur president de la Generalitat després d’haver basat l’aplicació del 155, pel qual va ser cessat l’anterior Govern.