NOU MODEL

Susana Díaz apressa Rajoy amb el nou finançament "Espanya no pot estar paralitzada per Catalunya"

La presidenta andalusa reclama al Govern central que convoqui com més aviat millor el Consell de Política Fiscal i Financera

GRA336. SEVILLA, 29/05/2017.- La secretaria general del PSOE andaluz, Susana Díaz, durante su intervención ante el Comité Director del PSOE-A, máximo órgano entre congresos que se pronunciará sobre la propuesta de convocatoria de elecciones primarias a la Secretaría General a partir del 19 de junio, y del cónclave regional el último fin de semana de julio. EFE/Jose Manuel Vidal

GRA336. SEVILLA, 29/05/2017.- La secretaria general del PSOE andaluz, Susana Díaz, durante su intervención ante el Comité Director del PSOE-A, máximo órgano entre congresos que se pronunciará sobre la propuesta de convocatoria de elecciones primarias a la Secretaría General a partir del 19 de junio, y del cónclave regional el último fin de semana de julio. EFE/Jose Manuel Vidal / Jose Manuel vidal (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha considerat aquest dilluns que "Espanya no pot estar, ni mereix estar, paralitzada per uns polítics irresponsables que ho estan posant tot en perill", de manera que ha apressat el president del Govern central, Mariano Rajoy, a posar el nou model de finançament sobre la taula, sense esperar que a Catalunya hi hagi govern.

En declaracions als periodistes a La Palma del Condado (Huelva), on ha visitat el CEIP Condado de Huelva, que ha fet 25 anys, i l'IES La Palma, que ha commemorat el seu 50è aniversari, i quan li han preguntat per aquest assumpte, ha precisat que el que volen "la immensa majoria de les comunitats és el que necessiten els ciutadans: que com més aviat millor s'abordi un model de finançament".

"Espanya no pot estar paralitzada perquè això significa perjudicar les famílies, la nostra educació, la sanitat, l'atenció a les persones grans i la reactivació econòmica", ha insistit Díaz.

Notícies relacionades

"El que toca és que Rajoy, com més aviat millor, compleixi la paraula que em va donar, que al maig es convocaria el Consell de Política Fiscal i Financera, i ja som al maig", ha insistit, abans de recalcar que està en espera de "la data i que el model de finançament es posi sobre la taula".

En la reunió que va mantenir amb el president del Govern espanyol el 18 d'abril passat, Díaz ja va manifestar el seu convenciment que la negociació del nou model no s'hauria de veure afectada per la inexistència de Govern català i va obrir la porta que l'Executiu de Rajoy es pogués asseure a la cadira de Catalunya.