LA LEGISLATURA CATALANA

El Parlament es llança la tele pel cap

El PP demana que TV-3 deixi de fer "apologia dels actes violents dels CDR"

Independentistes i comuns retreuen als populars la falta de pluralitat de TVE

zentauroepp43164051 paramo bertran tv3180503131253

zentauroepp43164051 paramo bertran tv3180503131253 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

El Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, el Parlament s'ha llançat la tele pel cap. Tot ha començat per una proposta de resolució del PP sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que instava a reprovar el director de TV-3, Vicent Sanchis, i que els mitjans deixessin de fer "apologia dels actes violents dels CDR". La iniciativa, com era d'esperar, no ha prosperat, però ha convertit el debat en un encreuament de retrets: d'una banda, el PP i Ciutadans carregaven contra els mitjans públics catalans i, de l'altra, els independentistes i els comuns els retreien la falta de pluralitat i la manipulació de TVE, Telemadrid i Canal 9.

"Demanem al PSOE que esmeni el seu error i digui que TV-3 hauria d'haver estat controlada per evitar la falta de pluralisme que hi està havent a la televisió pública catalana", ha assestat Andrea Levy, a l'hora de presentar la proposta del PP, en relació amb la reticència socialista al fet que el 155 servís per intervenir la televisió pública. Amb vehemència, ha reclamat que "la manipulació i el debat sectari" sortissin de TV-3. Fernando de Páramo, de Ciutadans, ha secundat la seva visió assegurant que "TelePuigdemont" presentava un món paral·lel. I el socialista David Pérez ha acusat el director de TV-3 de participar en mítings polítics i de voler "ficar a la presó" diputats del PP. El PSC ha donat el seu suport a la proposta del PP en tots els punts menys en el de l'"apologia dels actes violents dels CDR".

Notícies relacionades

En ple xoc, Josep Riera ha remarcat que a Cs i al PPC no "els agrada TV-3 perquè no els agrada com és aquest país", mentre que el republicà David Rodríguez ha acusat aquestes formacions de voler tancar TV-3. Roger Torrent, president del Parlament, ha hagut de demanar ordre a la sala en veure que alguns grups apujava el to de les queixes. Tants ells com la CUP i Catalunya en Comú Podem han denunciat la paradoxa que el PP, en plena campanya dels professionals de TVE per denunciar la manipulació informativa a la cadena pública estatal, acusés TV-3 d'això mateix.

"Els mitjans públics catalans són molt millorables, però precisament perquè volem que siguin més plurals, més neutrals, més diversos, el PP no pot marcar la pauta ni donar cap lliçó", ha deixat anar Jèssica Albiach en representació dels comuns. "Fa riure que el PP exigeixi el que ells són incapaços de complir", ha asseguratNatàlia Sànchez, de la CUP, recordant "com van arruïnar Canal 9" a València i que Xavier García Albiol, quan va ser alcalde de Badalona, "va posar un ultra de la FAES" a la televisió municipal.