LA LEGISLATURA CATALANA

Arrimadas, sobre Artadi: «L'únic que no serà president és Puigdemont»

L'oposició critica que es vulgui modificar la llei de la presidència per a una investidura a distància mentre segueix el ball de noms

zentauroepp43154930 barcelona 02 05 2018 reunion de la mesa del parlament rued180502191148 / FERRAN SENDRA

zentauroepp43154930 barcelona  02 05 2018 reunion de la mesa del parlament  rued180502191148
zentauroepp43152266 barcelona  02 05 2018 reunion de la mesa del parlament  foto180502112329

/

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la investidures fallides de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi TurullElsa Artadi es perfila com el pla DElsa Artadi. Un nom que té la benedicció de Sànchez i que també estaria ben vist per ERC. Inés Arrimadas ha deixat clar que és igual quin nom proposi Carles Puigdemont dissabte als seus diputats a Berlín. «L'únic que segur que no serà president és Puigdemont», ha sentenciat.

Notícies relacionades

Amb aquesta certesa al cap, la líder de Ciutadans ha instat els independentistes a retirar la modificació de la llei de presidència del ple d'aquest dijous. «Tot el que facin amb la llei presidència són pèrdues de temps», ha reflexionat. El seu partit havia demanat a la Mesa que es retirés de l'ordre del dia, però la decisió s'ha ajornat fins a la Mesa i la Junta de Portaveus de dijous abans del ple. Si al final s'acaba aprovant la modificació presentaran un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional, com presentaran aquest dijous pel vot delegat de Puigdemont i Comín.

Els comuns, que ja han advertit que votarien en contra de la reforma de la llei de la presidència, tampoc no entenen que es vulgui obrir la porta a la investidura a distància  de Puigdemont mentre es busca un altre candidat. «No és creïble amb el ball de noms i la possible presentació d'Elsa Artadi», ha reflexionat Elisenda Alamany. «És una broma que ens està costant molt. Que deixin d'embolicar la troca d'una vegada i facin una investidura efectiva», ha coincidit Eva Granados, portaveu dels socialistes. «Ni teleinvestidura ni telegovern».