PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT

El PSOE esmena els PGE i reclama 21 milions per a Memòria Històrica

En el seu text, els socialistes especifiquen que aquests diners s'han d'utilitzar per sufragar "tota classe de despeses derivades" de l'aplicació de mesures per al "reconeixement i rescabalament" de les víctimes de la Guerra Civil i la dict

jlr22250

jlr22250 / JOS LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PSOE ha tornat a aprofitar les seves esmenes parcials al projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2018 per reclamar la recuperació de partides per a l'aplicació de la Llei de Memòria Històrica del 2007 i exigir, concretament, 21 milions d'euros per a, entre altres coses, finançar les exhumacions de víctimes del franquisme o resignificar el Valle del los Caídos.

A més, els socialistes han esmenat l'articulat de la llei per sol·licitar la reobertura de l'Oficina de Víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura, creada pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero, i que es doti a aquest organisme de prou personal i material "per al compliment dels objectius contemplats en la Llei de Memòria Històrica".

Ja en les seves esmenes als diferents ministeris, és on el PSOE inclou la seva petició de destinar 21 milions d'euros al desenvolupament d'aquesta norma. En el seu text, els socialistes especifiquen que aquests diners s’han d'utilitzar per sufragar "tota classe de despeses derivades" de l'aplicació de mesures per al "reconeixement i rescabalament" de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Eliminades per ideologia 

Notícies relacionades

En concret, cita la localització, exhumació i identificació dels desapareguts; la creació d'un banc d’ADN, la retirada de símbols franquistes, la creació d'un Consell de la Memòria i Comissió de la Veritat i la resignificació del Valle de los Caídos.

En la justificació de la seva esmena, el PSOE acusa el Govern “d'haver reduït dràsticament” el pressupost per a aquestes polítiques el 2012, el primer any de la majoria absoluta de Mariano Rajoy, per després haver-lo fet "desaparèixer totalment". Tot això, denuncien, "amb una clara intenció ideològica".