Un nou vídeo desmenteix la versió dels guàrdies civils d'Altsasu

En les imatges, gravades per un dels acusats, apareix sense cap rascada un agent presumptament agredit

guardia

guardia

1
Es llegeix en minuts

Un nou vídeo, gravat per un dels joves acusats del cas Altsasuqüestiona la versió que han donat de la baralla els agents de la Guàrdia Civil durant el judici. En les imatges, gravades per Iñaki Abad després de la presumpta agressió amb el telèfon mòbil i que es van poder veure en la sessió d'aquest dimecres, apareix el sergent de la Guàrdia Civil que va declarar que va ser "brutalment" apallissat a terra per nombroses persones. En el vídeo, l'agent apareix amb una camisa blanca i neta, sense rascades ni taques de sang. La televisió pública basca, EITB, ha tingut accés a les imatges en exclusiva.

Notícies relacionades

Al principi el tribunal que jutja el cas es va oposar a acceptar aquest vídeo com a prova, però fa uns dies va canviar d'opinió. En les imatges, a més, es veu com el sergent presumptament agredit dona un cop amb la mà a Iñaki Abad mentre està gravant.

En la sessió de dimecres també van declarar dues metges citades per la defensa, que van coincidir a assenyalar que els testimonis dels guàrdies civils i les seves parelles, que asseguren que van ser colpejats "brutalment", no es corresponien amb les lesions recollides en els diversos comunicats mèdics. Segons les doctores, no pot ser que fos una agressió múltiple, ja que si hagués estat així "les lesions serien més greus" que un turmell trencat.