LA COMPLEXA INVESTIDURA

Els polítics presos de JxCat demanen a Puigdemont que formi Govern

Sànchez, Turull, Rull i Forn envien una carta a l'expresident en què l'insten a evitar noves eleccions

presos

presos / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Els dirigents presos de JxCat Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn han instat per carta l'expresident de la Generalitat i candidat d'aquesta plataforma, Carles Puigdemont, a formar Govern i evitar la convocatòria d'unes noves eleccions. El 22 de maig és la data límit per a la constitució d'un nou Executiu català. En cas contrari, automàticament quedarien convocats nous comicis al Parlament, una situació que Sànchez, Turull, Rull i Forn opinen que s'hauria d'evitar, segons sostenen en una carta a què ha tingut accésNacióDigital.

La carta conjunta la firmen Turull, Rull i Forn -reclosos a la presó d'Estremera- i se suma a una altra que ha enviat Sànchez des de la presó de Soto del Real. No és la primera vegada que els polítics presos discrepen de l'estratègia seguida per l'expresident des de Bèlgica primer, i des d'Alemanya ara. L'exconseller Joaquim Forn, per exemple, ha expressat en diverses ocasions "discrepàncies" amb l'estratègia política. Forn ha renunciat ja al seu escó i a la política activa en el seu intent de sortir de la presó. Precisament la insistència de Puigdemont a intentar una investidura a distància es considera perjudicial per als interessos de la defensa dels dirigents presos.

Notícies relacionades

Per la seva part, Jordi Sànchez, número dos de JxCat i també candidat a la investidura, li ha demanat a Puigdemont en diverses ocasions que afavoreixi la formació ràpida d'un Govern amb l'objectiu prioritari d'aixecar l'article 155 i recuperar l'autogovern català. 

Els dirigents de JxCat empresonats, segons apuntaNacióDigital, han descartat, de moment, una carta oberta per no afegir més pressió a Puigdemont.