ENTREVISTA

Comín: "Investir Puigdemont no és l'únic pla"

L'exconseller es mostra convençut que hi haurà Govern abans del 22 de maig, però considera que "no podrà resoldre tots els mals"

zentauroepp41933595 el president carles puigdemont i el conseller destitu t toni180424091030

zentauroepp41933595 el president carles puigdemont i el conseller destitu t toni180424091030 / Laura Pous

1
Es llegeix en minuts

L'exconseller de Salut de la Generalitat i diputat d'ERC, Toni Comín, ha explicat aquest dimarts que les forces independentistes treballen per fer president de la Generalitat Carles Puigdemont, però ha advertit que això "no vol dir que sigui l'únic pla". El republicà, que ahir va sol·licitar la delegació de vot -que si s'aconseguís aplanaria el camí d'una investidura en segona volta-, s'ha expressat en aquests termes en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Comín s'ha mostrat convençut que s'elegirà un nou president abans del 22 de maig, dia en què finalitza el termini per fer-ho o sinó es convocarien noves eleccions. No obstant, ha advertit que el Govern "no podrà resoldre tots els mals".

Notícies relacionades

ERC fa setmanes que insisteix en la necessitat d'una investidura "efectiva". De fet, l'adjunt a la presidència d'Esquerra, Pere Aragonès, va recalcar ahir que aquesta ha de permetre "una presa de possessió del president, nomenar els consellers i recuperar les institucions", unes condicions que difícilment es compliran en cas que el candidat sigui Puigdemont.

L'exconseller, que es troba des de l'octubre del 2017 a Bèlgica -on es va instal·lar amb l'expresident i els també exconsellers Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig-, ha demanat investir un Govern "que permeti aixecar el 155" i, a la vegada, impulsar un procés constituent i articular a l'estranger un Consell de la República que pugui portar a terme el que l'Executiu autonòmic no pugui desenvolupar.