INVESTIDURA A CATALUNYA

Pascal aposta primer per investir Puigdemont sense descartar una alternativa

La coordinadora del PDECat confia que el Govern central no impugni la delegació de vot de Comín

zentauroepp42389902 primer pla de la coordinadora general del pdecat  marta pasc180305142609

zentauroepp42389902 primer pla de la coordinadora general del pdecat marta pasc180305142609 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts

La coordinadora general del PDECatMarta Pascal, ha apostat aquest dimarts per intentar investir a distància l'expresident català Carles Puigdemont a través de la modificació de la llei de presidència, sense descartar que, en cas que no funcioni, es pugui elegir una persona "diferent" per ocupar la presidència.

En una entrevista a Ràdio 4, Pascal ha admès que és partidària que hi hagi un Govern "ràpid", però ha subratllat que "primer" s'ha de procedir a la modificació de la llei de presidència per poder investir Puigdemont, que "no ha deixat mai de ser el candidat", ha remarcat.

No obstant, ha afegit que "si es dona l'eventualitat que s'ha d'elegir una persona diferent, ens haurem de posar d'acord, en un context de gent molt diferent" en el grup de JxCat, del qual forma part el PDECat i en què ha admès que hi ha hagut "opinions discrepants" entre "una visió més pragmàtica" i una altra de més "legitimista". Sense parlar de noms alternatius a Puigdemont, Pascal ha admès que seria "un plus" que l'escollit fos un alcalde.

Descarta eleccions

La coordinadora ha descartat la repetició d'eleccions perquè seria un escenari "apocalíptic" i ha considerat que, si passés, seria tant "culpa" de l'Estat com dels partits independentistes perquè no s'han posat d'acord per trobar una solució. Malgrat aquestes declaracions, tot seguit ha puntualitzat que si finalment hi hagués eleccions perquè "no ens deixen investir un candidat" a través d'una llei de presidència que sí que ho permetés, llavors sí que "seria culpa de l'Estat".

Notícies relacionades

D'altra banda, Pascal ha confiat que el Govern central "mantingui el mateix criteri" que en el cas de Puigdemont i no impugni la delegació de vot de l'exconseller Toni Comín, exiliat a Bèlgica, que aquest dimarts ha aprovat la Mesa del Parlament

Valls vol "provar sort"

Pel que fa a l'eventual candidatura de l'exprimer ministre francès Manuel Valls per encapçalar la llista de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona, Pascal ha opinat que després de quedar "en terra de ningú" per la irrupció d'Emmanuel Macron a França, ara el polític francès nascut a Barcelona vol "provar sort" a la seva ciutat natal. Però "Barcelona es mereix un alcalde que conegui bé els problemes dels veïns i Valls no ha viscut mai a la ciutat", ha tancat la coordinadora del PDECat.