Interior castiga Sànchez amb "privació de passejades" durant un mes

El diputat de JxCat veurà augmentada la seva reclusió extraordinària en tres hores més que la resta de presos

La sanció és en resposta al missatge que va gravar des de la presó el número dos de JxCat per a la campanya del 21-D

zentauroepp40432097 madrid 06 10 2017 politica   jordi sanchez antes de declarar171006090449

zentauroepp40432097 madrid 06 10 2017 politica jordi sanchez antes de declarar171006090449 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La comissió disciplinària de la presó de Soto del Real ha castigat el número dos de Junts per Catalunya i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, amb una "privació de passejades" durant un mes per gravar un missatge des de la presó per a la campanya de les eleccions catalanes del 21 de desembre, segons han confirmat fonts penitenciàries a EL PERIÓDICO.

D'aquesta manera, Institucions Penitenciàries ha tancat l'expedient obert contra el diputat de JxCat per saltar-se les normes internes que impedeixen als reclusos difondre àudios des dels centres penitenciaris.

Així, segons indiquen les fonts citades, Sànchez no podrà sortir al pati durant 18 hores al dia durant un mes. Aquestes hores de privació inclouen les de la nit (des de les 21.30 fins a les 8.30 hores) i les del dinar, la migdiada i el sopar. A la pràctica, són tres hores més de reclusió extraordinària a la seva cel·la que la resta de presos.

Notícies relacionades

La presó també ha decidit imposar-li una limitació parcial de les comunicacions telefòniques amb la diputada de Junts per Catalunya que es va encarregar de gravar la trucada a través de la qual va comunicar el missatge de campanya.

Precisament, Sànchez, igual que Jordi Cuixart, ha sol·licitat a Institucions Penitenciàries el seu trasllat a una presó catalana per evitar el "desarrelament" amb els seus fills.