POLÈMICA A LA FINAL DE LA COPA DEL REI

El Barça exigeix explicacions per escrit al Govern central i a la federació per la retirada de samarretes grogues

El portaveu del club, Josep Vives, avança que estudiaran quines "mesures prendre" segons la resposta de l'Executiu

Nega que estiguessin assabentats de la mesura que prendrien els dispositius de seguretat

jcarbo43025085 copa rey180421205641

jcarbo43025085 copa rey180421205641 / Paolo Aguilar

1
Es llegeix en minuts
Andrea Madina

El Futbol Club Barcelona ha demanat explicacions per escrit al Govern central i a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per l'actuació policial a la final de la Copa del Rei amb la confiscació de samarretes, bufandes i xiulets de color groc

Dissabte passat, moments abans d'iniciar-se el partit entre el Barça de Valverde i el Sevilla que entrena Montella, els cossos de seguretat van requisar als aficionats que anaven al Wanda Metropolitano tots els objectes de color groc amb motiu de reivindicar l'alliberament dels polítics catalans empresonats pel procés. 

Notícies relacionades

El portaveu del club català, Josep Vives, ha avançat, en declaracions a RAC-1, que en funció de la resposta que obtinguin, estudiaran "quines mesures s'han de prendre". De totes maneres, des del club blaugrana neguen que el Barça estigués assabentat de la retirada d'elements grocs a l'estadi: "És absolutament fals. Estem farts que ens manipulin d'aquesta manera", ha sentenciat Vives. "Hi va haver tres reunions per preparar el dispositiu del partit de la final de Copa. En l'última, presidida per la senyora Dancausa, es va dir que per seguretat s'aplicaria la llei", ha detallat el portaveu del club. "Ningú va posar sobre la taula si algú podria entrar a l'estadi amb una samarreta d'un color o un altre perquè això forma part d'un dret innegociable de les persones", ha insistit Vives.

Zoido se'n renta les mans

Fonts del Ministeri de l'Interior sostenen que la incautació d'objectes grocs va ser una decisió només policial, no política. Es desvinculen de la polèmica i al·leguen que el departament no va donar cap "instrucció especial ni ordre extraordinària" als responsables del dispositiu de seguretat, integrat per 3.500 agents.