Imputats per l'1-O altres dos ex alts càrrecs del Govern català

El jutge cita al maig l'exsecretari de Presidència i l'exdirector de Comunicació del Govern

sin-ttulo-1

sin-ttulo-1

1
Es llegeix en minuts
Efe

El jutge de Barcelona que indaga els preparatius del referèndum de l'1-O ha citat a declarar com a imputats al mes de maig l'exsecretari general de Presidència Joaquim Nin i l'exdirector de Comunicació del Govern Jaume Clotet.

En una providència a la qual ha tingut accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha assenyalat una nova ronda d'interrogatoris a investigats i testimonis, per als dies 2 i 9 de maig, en relació amb el finançament de l'1-O, especialment de la publicitat de la consulta.

Tant Nin com Clotet, que forma part de l'equip que va impulsar la candidatura de JxCat encapçalada per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ja van ser interrogats com a imputats per la Guàrdia Civil al mes de juliol, en el marc de la investigació que va obrir el jutge pels preparatius del referèndum.

Campanya publicitària

Notícies relacionades

A més d'aquests dos imputats, el magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer ha citat com a testimonis diverses persones relacionades amb les àrees de Difusió i Comunicació de la Generalitat i amb la campanya publicitària de l'1-O, així com alguns responsables de mitjans de comunicació catalans.

Entre els testimonis citats per als dies 2 i 9 de maig hi figuren Anna Maria Molas, exresponsable de Comunicació del Departament d'Exteriors que dirigia Raül Romeva; Ignasi Genovès, exdirector general de Difusió, i Núria Llorach, expresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).